Založ si blog

Tú poslednú sviňu čo si chováme znárodnila EÚ a Matečná

V 50-tych rokoch sa chovali prasatá štýlom, jedno pre štát na kontingent a jedno načierno, pod hrozbou väzenia, pre rodinu.

 
Zdroj: www.kvonline.sk

Možno si starší ešte pamätajú Rasťa Piška a jeho listy premiérovi. Končil ich vždy legendárnou hláškou: “PS: Tú sviňu čo pre vás chováme …” a vždy podľa aktuálnej politickej témy doplnil. Najviac mi utkvela tá, kde končil: “PS:  Tá sviňa čo pre vás chováme si dala na seba kabát a ušla zadným vchodom ministerstva kultúry”.

Svine sú už jednoducho také.

V 50-tych rokoch sa chovali prasatá štýlom, jedno pre štát na kontingent a jedno načierno, pod hrozbou väzenia, pre rodinu.

Deja vú 50-tych rokov sa dnes vracia v podobe VYKONÁVACIEHO ROZHODNUTIA KOMISIE (EÚ) 2018/1669 zo 6. novembra 2018. Doteraz drobní chovatelia nemuseli nahlasovať do registra chovných zvierat prasa pokiaľ chovali jeden kus. SR sa dobrovoľne vzdala tejto výnimky, vďaka ministerke Matečnej. Nedá sa to nazvať inak ako podraz na slovenských gazdov a vydanie ich napospas úradníckej  buzerácii.

Poviete si, koho to zaujíma aj tak si ľudia v mestách kupujú mäso v supermarketoch. Problém je v tom, aká byrokracia nastúpi u chovateľa, čo sa zaregistruje : zaregistrovať farmu (svoj dom), zaregistrovať zviera, ročne príde niekoľko kontrol, v akých podmienkach zviera žije, všetko treba hlásiť, viesť veterinárne záznamy, nahlásiť porážku, odhlásiť zviera, a aj po zabíjačke chodia kontroly, či naozaj už nič nechováte. A to všetko pod hrozbou peňažných pokút, lebo na všetky úkony sú termíny a obyčajný človek to nevie, nerozumie tomu.

Môžete sa teda venovať chovu aj niekoľko rokov  a napriek tomu, nie všetko je vám jasné. Z jednoduchého dôvodu, ak by ste mali sledovať všetky termíny a úradné predpisy na chov by ste nemali čas.

 

 

 

V 50-tych rokoch tiež fungovali bonzáci, domoví dôverníci, uličné výbory. Mnohí si to pamätajú… Svine sú už jednoducho také.

Dnes chce ministerka Matečná urobiť bonzákov zo starostov. Nie je nič horšie, ako keď politik vsádza na primitívnu závisť.

Agrosektor pod vedením SNS smeruje do 50-tych rokov, kde má pod kontrolou každú sviňu jedno ministerstvo.

Celé by to možno bolo nepodarený vtip, keby to nebola pravda.

Na záver mi opäť dovoľte parafrázovať Rasťa Piška:

PS: Tá sviňa na ministerstve čo si myslí, že z toho vyviazne, tak jej odkážte, že aj na ňu sa voda už varí. 

 

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.