Založ si blog

Tak nám ekoteroristi z Greenpeace sedia vo väzbe

Môj názor je, že politici by mali byť v týchto situáciách, ako je tá so zadržaním aktivistov Greenpeace, zdržanliví. Práve umiernenosťou a zdržanlivosťou vkladáme dôveru v to, že náš štát ešte nejak bazálne funguje.

Zdroj: súkromný archív autora blogu

Aktivistky a aktivisti Greenpeace budú až do súdneho procesu stíhaní vo väzbe. Rozhodol tak Okresný súd v Prievidzi. Greenpeace toto rozhodnutie považuje za bezprecedentné a vyzýva k solidarite so zadržanými.

Tak si teda položme otázku, s čím máme solidarizovať a s čím už “politicky vytĺkajúco” solidarizuje opäť opozícia.

Odpoveď je pomerne jednoduchá. Sme vyzývaní, aby sme solidarizovali s porušovaním zákona. Stalo sa už na Slovensku totiž zvykom, že pre časť opozície, aktivistov a liberálnych médií platia dvojaké metre. Sú tu tí vyvolení, ktorí majú akési spoločenské nadprávo robiť si, čo chcú. Pre nich zákony neplatia, môžu pokojne vtrhnúť na cudzí pozemok, obmedzovať vás na slobode alebo dokonca v mene vyššieho blaha spôsobiť aj ekonomické škody.

Oni predsa nenesú nijakú zodpovednosť, oni majú na to morálne právo!

Práve tento prístup nechutného morálneho gýču “tých vyvolených” je to, čo v konečnom dôsledku podkopáva právny štát na Slovensku. Jedny môžu a iní nesmú.

Časť slovenskej parlamentnej opozície už dávno zvolila selektívny prístup k pravde. Politici OĽaNO a SaS uverili, že sú viac ako zákon, že oni sú tí, ktorí rozhodujú na tlačovkách o zákonnosti. V ich svete sú zbytoční vyšetrovatelia, prokurátori, či sudcovia.

Môj názor je, že politici by mali byť v týchto situáciách ako je tá so zadržaním aktivistov Greenpeace zdržanliví. Práve umiernenosťou a zdržanlivosťou vkladáme dôveru v to, že náš štát ešte nejak bazálne funguje.

Apropo… Nebol práve takýto mediálny cirkus cieľom zelených ekoteroristov? A čo by tak na to povedala Margaret Thatcher?

Greenpeace nie je dobročinná organizácia. Je to výsostne globalistická politická mimovládka s uľtraľavicovými názormi. Oni nikdy nerešpektovali slobodu druhých a ani iný názor na riešenia v energetike.

Je len dobré, že im bolo pripomenuté to, že zákony platia pre všetkých.

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.