Tak nám ekoteroristi z Greenpeace sedia vo väzbe

3. decembra 2018, Slavěna Vorobelová, Nezaradené

Môj názor je, že politici by mali byť v týchto situáciách, ako je tá so zadržaním aktivistov Greenpeace, zdržanliví. Práve umiernenosťou a zdržanlivosťou vkladáme dôveru v to, že náš štát ešte nejak bazálne funguje.

Zdroj: súkromný archív autora blogu

Aktivistky a aktivisti Greenpeace budú až do súdneho procesu stíhaní vo väzbe. Rozhodol tak Okresný súd v Prievidzi. Greenpeace toto rozhodnutie považuje za bezprecedentné a vyzýva k solidarite so zadržanými.

Tak si teda položme otázku, s čím máme solidarizovať a s čím už “politicky vytĺkajúco” solidarizuje opäť opozícia.

Odpoveď je pomerne jednoduchá. Sme vyzývaní, aby sme solidarizovali s porušovaním zákona. Stalo sa už na Slovensku totiž zvykom, že pre časť opozície, aktivistov a liberálnych médií platia dvojaké metre. Sú tu tí vyvolení, ktorí majú akési spoločenské nadprávo robiť si, čo chcú. Pre nich zákony neplatia, môžu pokojne vtrhnúť na cudzí pozemok, obmedzovať vás na slobode alebo dokonca v mene vyššieho blaha spôsobiť aj ekonomické škody.

Oni predsa nenesú nijakú zodpovednosť, oni majú na to morálne právo!

Práve tento prístup nechutného morálneho gýču “tých vyvolených” je to, čo v konečnom dôsledku podkopáva právny štát na Slovensku. Jedny môžu a iní nesmú.

Časť slovenskej parlamentnej opozície už dávno zvolila selektívny prístup k pravde. Politici OĽaNO a SaS uverili, že sú viac ako zákon, že oni sú tí, ktorí rozhodujú na tlačovkách o zákonnosti. V ich svete sú zbytoční vyšetrovatelia, prokurátori, či sudcovia.

Môj názor je, že politici by mali byť v týchto situáciách ako je tá so zadržaním aktivistov Greenpeace zdržanliví. Práve umiernenosťou a zdržanlivosťou vkladáme dôveru v to, že náš štát ešte nejak bazálne funguje.

Apropo… Nebol práve takýto mediálny cirkus cieľom zelených ekoteroristov? A čo by tak na to povedala Margaret Thatcher?

Greenpeace nie je dobročinná organizácia. Je to výsostne globalistická politická mimovládka s uľtraľavicovými názormi. Oni nikdy nerešpektovali slobodu druhých a ani iný názor na riešenia v energetike.

Je len dobré, že im bolo pripomenuté to, že zákony platia pre všetkých.