Hlasoval Danko za vyslanie našich vojakov na ruské hranice?

21. júna 2019, Slavěna Vorobelová, politické dianie

Slovenskí vojaci budú naďalej vysielaní k ruským hraniciam provokovať. Včera naši poslanci schválili súhlas s ich vysielaním v rámci takzvanej Posilnenej predsunutej prítomnosti NATO do Lotyšska, Litvy, Estónska či Poľska. Vojakov aj s technikou sme do Pobaltia prvýkrát vyslali na jar v roku 2017.

Predseda SNS Andrej Danko sa tvári a prezentuje ako veľký priateľ Ruska, s obľubou túto krajinu navštevuje a prezentuje sa fotografiami s jej čelnými predstaviteľmi. Toto by bolo fajn. Slovensko musí mať dobré vzťahy aj smerom na východ. Aj keď väčšina politických subjektov a rôznych podivných liberálnych zahraničím platených zoskupení by Rusko najradšej izolovalo a keby bolo na nich, možno by ani ich hokejovému tímu nedovolili hrať hokej na šampionátoch. Problém je však v tom, že títo vojaci tam nechránia naše záujmy, nechránia Slovensko, nikomu nepomáhajú, iba v blízkosti ruských hraníc spolu s ďalšími vojskami Aliancie provokujú. A kto ich tam posiela? Predsa minister obrany Peter Gajdoš. Ten je nominantom SNS, ktorá sa snaží tváriť ako priateľ Ruska. V praxi však koná ako zákerný had. Ďalší koaliční partneri sú na tom podobne. Strane Most-Híd to vyčítať nemožno, oni sú poväčšine protiruskí. Smer-SD je ale taktiež kade vietor, tade plášť. Ich poslanci totiž podporili vysielanie našich vojakov na tú provokatívnu akciu NATO v pobaltských krajinách. Zaujímavé by bolo či s tým súhlasia aj naši vojaci, ako sa im páči, že musia podporovať tieto agresívne kroky proti našim bratom. Zostáva len dúfať, že im za tie mesiace v odlúčení od rodín aspoň dobre zaplatia. A po návrate to pomôže ich životu na Slovensku. Hádam sa tam o nich dobre postarajú, nikomu z nich sa nič nestane a skutočne to bude len mierové nasadenie.

 

S textom článku sa stotožňujem, ale ten výber ilustračnej foto príliš redakcii „Kotlebovho“ plátku nevyšiel. To vyzerá na odovzdávanie vozidiel 5 pluku špeciálneho určenia a nie vysielanie vojakov do Pobaltia.

Posielame vojakov na ruské hranice! Kotlebovci hlasovali proti spolu s Ľubošom Blahom