Projekt digitálnych oligarchov „Progresívne Slovensko SPOLU Za ľudí“ štartuje

27. júna 2019, Slavěna Vorobelová, politické dianie

S veľkou pravdepodobnosťou oligarchovia z Esetu spúšťajú ďalšiu verziu svojho projektu.

Produkt Kiska (pre väčšinu Slovákov podvodník a úžerník) nahradila jeho vynovená verzia. Zuzana Čaputová pôsobí milšie, je krajšia, a keďže toho veľa zatiaľ nestihla v živote urobiť, pravdepodobne v dohľadnej dobe ani nevyplávajú nejaké extra škandály. Projekt aktualizácie pozície prezidenta je dokonaný a na 5 rokov vybavený. Ako bonus dostali do kresiel aj nejakých primátorov, ktorí budú hájiť ich záujmy.

Odborníci z Esetu s podporou tretieho sektora plateného zo zahraničia majú novú agendu, aj keď ju pripravovali oveľa skôr.

PROJEKT digitálnych oligarchov „Progresívne Slovensko SPOLU Za ľudí“

Treba predsa v krajine prevziať moc a vstúpiť aj do skutočnej politiky, ako už uviedol exprezident Kiska. Poradcovia mu však poradili, že lepšie znie prevziať zodpovednosť, len už sa raz sekol, že mu ide práve o moc a jeho krytie. Mať svojho prezidenta je fajn, ale dôležitým aktérom je vláda a koaličná väčšina.

Ide im naozaj o dobro Slovenska a Slovákov alebo opäť len o biznis a ľudia sú im ukradnutí? Tri dostihové kone sa už stretli.

Osedlať jedného koňa a pustiť sa s ním do súťaže nie je nič pre nich. Na dráhu púšťajú hneď tri kone, aby sa šlo na istotu a pre prípad, že jeden či dvaja budú málo. Obdobne ako to bolo v prípade Mistrík vs. Čaputová (2 kone). Tie spoja v trojzáprah s cieľom prevziať MOC v našej krajine, veď ide o veľa a veľa miliónov. Jedným z koní je strana Spolu Mirka Beblavého. Presne toho, ktorý už vystriedal toľko politických strán, že by mal sadu tričiek na celý týždeň. Ďalším v postroji Esetu je Progresívne Slovensko. Novovzniknutý subjekt s podnikateľmi s podozrivými kšeftami napojenými na štát počas vlády SMERu. A tretieho ani netreba osobite predstavovať. Za ľudí,  bývalého prezidenta Kisku je novinka, ale ako pre koho. Teda až taká nie, on je všetkým dobre známa tvár a všetci vieme, čo je to zač. Zneužil funkciu prezidenta na to, aby si rozbehol svoju vlastnú stranu. Zneužil minuloročnú vraždu novinára a jeho priateľky, aby si vybudoval image bojovníka za dobro.

Ale tých, ktorí by neprekukli tohto padlého temného anjela je už málo. Ani s podporovateľmi Progresívneho Slovenska či Spolu to nie je až také slávne, ako sa zdá. Prieskumné agentúry však nelenia a tlačia tieto strany, ako sa len dá. Snažia sa presvedčiť ľudí, akú majú vysokú podporu a budú to robiť pravidelne. Ostáva len veriť, že ľudia nie sú naivní a nenaletia opäť na túto marketingovú liberálnu propagandu.

Otázkou je, kto sa stane lídrom tohto politického trojzáprahu Esetu. Koho tipujete za lídra Vy?

Ja osobne, ak vyjdu čísla a merania a plánovanej manipulácii ľudia naletia, bude to určite Kiska.