Založ si blog

Po pokuse o zdraženie cigariet, prichádza zdražovanie elektriny a plynu!

Za sociálnej vlády zdražia opäť energie.

Vládna strana Smer-SD sa naoko prezentuje ako sociálna. Po včerajšej snahe jej ministra financií vytiahnuť peniaze z vrecák fajčiarov (názor na zvyšovanie spotrebnej dane za tabakové výrobky) sa zdá, že na budúci rok si ľudia priplatia za energie. To už nie je len využitie zlozvyku, bez ktorého sa dá dokonca zdravšie žiť. Toto sa týka každého. Elektrinu či plyn potrebujú penzisti, domácnosti s malými deťmi, proste úplne každý!

Vyššie účty za elektrinu v budúcom roku predpokladajú viacerí dodávatelia. Ako tvrdí hovorca SPP Ondrej Šebesta, úpravu regulovaných cien za dodávku elektriny na rok 2020 považujú za veľmi pravdepodobnú. Slovakia Energy predpokladá, že domácnosti si v roku 2019 za elektrinu priplatia od 4 eur až po 200 eur v závislosti od spotreby.

V peňažnom vyjadrení tak domácnosti s najmenšou spotrebou plynu zaplatia za rok o 2 eurá naviac. V prípade, že rodina využíva plyn aj na ohrev vody či varenie, priplatí si tak v budúcom roku celkovo o približne 30 eur. Najhlbšie do peňaženky budú musieť načrieť domácnosti, ktoré s plynom aj vykurujú. Im sa celoročný účet zvýši o zhruba 60 eur.

Definitívu cenotvorbe energií bude musieť dať regulátor. Ten by mal rozhodnúť v najbližších mesiacoch. Viac sa dočítate TU.

 

Tak čo, páni sociálni demokrati, takto sa staráte o ľudí a toto sú tie roky sľubované istoty?! Prečo páni poslanci mlčíte a neinformujete verejnosť? Namiesto toho hráte divadlo okolo Kočnera. Myslím si, že ľudí nezaujíma, čo jedol a že zle spal, ale zaujíma ich, aký bude verdikt súdu a že vražda novinára bude vyšetrená a vinníci potrestaní!

Ale venujme sa témam, ktoré majú podstatný vplyv na život ľudí a ich životnú úroveň, pretože kým sa tu bude šafáriť a kšeftovať na úrovni politikov, nemalo by zdražieť na Slovensku NIČ!!!

 

 

 

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.