Bankstri a ich dobrosrdečnosť

9. apríla 2020, Slavěna Vorobelová, politické dianie

Bankoví dobrodinci alebo ako sa nabaliť?!

Nová parlamentná väčšina v týchto ťažkých časoch boja s pandémiou namiesto toho, aby sa maximálne snažila minimalizovať negatívne dopady na životy obyvateľov, radšej pomohla bankstrom zo zahraničných bánk, aby ešte viac ožobračili slovenský národ. A bankstri z bánk bez hanby plošne zasiahli reklamný priestor klamstvami ako tie dobrosrdečné solidárne banky umožnili zbedačenému zdecinovanému národu oddialiť si splátky, ale samozrejme zamlčali, že predĺžením doby splácania sa navýšia aj zaplatené úroky. Čiže, v konečnom dôsledku bankstri od ľudí na úrokoch vytiahnu ešte viac a nabalia sa ešte viac. Vytiahnu to hlavne od ľudí, ktorí sú situáciou donútení oddialiť si splátky, pretože nemajú dostatok peňazí na živobytie.
V prenesom význame je banksterská pomoc ako nabitá a odistená pištoľ, ktorú Vám bankstri podajú, aby ste si sami strelili do nohy.
Nebolo by rozumnejšie, keby sme na Slovensku mali štátom vlastnenú komerčnú banku, ktorá by poskytovala bežné bankové služby bez zdierania a takýchto reklamných podvodov v podobe predstieraného súcitu? Myslím, že áno. Rozhodne by sme sa v čase pandémie cítili istejšie.
PS: Solidarita a dobročinnosť ide bokom, ak ide o kšefty a peniaze. Pán premiér, čo Vám za to sľúbili? Nebodaj sprostredkovateľskú províziu?!