Odbavovanie sa na kapitánovi Dankovi je len odpútavanie pozornosti

29. apríla 2020, Slavěna Vorobelová, politické dianie

Dnes prišiel kapitán Andrej Danko o svojej mimoriadne vtipné povýšenie do hodnosti kapitán, ktorým si asi niečo potreboval kompenzovať alebo dokazovať. Za zrušením tohto mimoriadneho povýšenia stojí nový minister obrany „jastrab“ Naď, podľa ktorého je takéto povýšenie obrovská neúcta voči našim statočným príslušníkom ozbrojených síl SR.

Je pravdou, že jedinou zásluhou Andreja Danka na jeho mimoriadnom povýšení, bol práve jeho politický vplyv a takáto hodnosť mu neprináleží a je neúctou voči vojakom, ktorých zásluhy a obetavosť sú ukážkové a nespochybniteľné. Avšak, keď sa pán nový minister obrany „jastrab“ Naď ide hrať na spravodlivého a odvoláva sa na neúctu voči našim príslušníkom Ozbrojených síl SR, tak potom sa naskytá otázka, či by sa pán minister nemal vzdať slovenského občianstva, pretože tým uráža celý slovenský národ. Keď sa o niekom verejne hovorí, že je agentom cudzích mocností a verejne dostupné informácie o jeho pôsobení v minulosti a súčasnosti nasvedčujú tomu, že lobuje za záujmy cudzích mocností, tak logicky uvažujúci človek nemá inú možnosť ako „jastraba“ považovať za agenta cudzích mocností. Je to len moja logická dedukcia a je na každého osobnom zvážení ako bude činnosť pána Naďa klasifikovať.

Aj napriek tomu, že súhlasím s odobratím hodnosti Andrejovi Dankovi, tak tento krok považujem za obyčajné marketingové blufovanie a odpútavanie pozornosti do skutočných problémov slovenskej armády, a teda aj obrany našej krajiny.

Namiesto toho, aby minister „jastrab“ Naď, chorobný podporovateľ a obhajca zdochýnajúcej obrannej aliancie NATO, ktorá v poslednej dobe slúžila len na presadzovanie záujmov americkej zahraničnej politiky a jej vojnových výprav, tak akurát ako hlasná trúba rozširuje vojnovú propagandu NATO, deklaruje dodržanie navýšenia rozpočtu na nákupy vojenskej techniky a okrem iného sa ide pustiť do rekonštrukcie našich vojenských letísk, ktoré v nedávnej minulosti spustili vlnu nevôle u obyvateľstva.

Samozrejme, podvodníckym marketingom, ako podľa manuálu od Igora Matoviča, rozširuje nekompletné, nič nehovoriace informácie o tom, že rekonštrukcia letísk je pre naše vlastné účely a v žiadnom prípade nie pre účely NATO a americkej armády. Keďže Slovensko ide obstarať útočné stíhačky americkej výroby pre „svoje obranné“ potreby, tak musí tomu prispôsobiť aj letiská, vrátane personálu, vybavenia a teda vytvoriť infraštruktúru, ktorá zvládne obsluhu a servis vzdušnej bojovej techniky americkej výroby. Iba blbec nepochopí, že verzia F16, ktorá bude dodaná SR sa technicky odlišuje len minimálne od verzie F16, ktorá je vo výzbroji napr. letectva USA a rovnako aj ďalšie kusy vzdušnej, nielen bojovej techniky, nie sú diametrálne odlišné v technických detailoch, pretože obslužný personál napr. na leteckých základniach v USA nie sú práve všetko jadroví vedci, ktorí by ovládali 20 rôznych typov odlišnej a jedinečnej konštrukcie. Okrem toho, že týmto sa staneme technicky kompatibilnou súčasťou infraštruktúry NATO, a teda aj americkej armády, tak zo seba urobíme terč hlavne ruských ozbrojených síl. A to nie je v záujme žiadneho občana Slovenskej republiky, teda okrem tých, ktorí sa na tom priamo podieľajú. Treba občanom povedať, že letiská musia byť chránené voči možným útokom, nakoľko patria medzi prvé ciele preventívnych zásahov. A čo myslíte, odkiaľ bude dodaná táto protivzdušná obrana, aby bola zachovaná kompatibilita s NATO? Nie je žiadnym tajomstvom, že úroveň ruských zbraňových systémov predbehla americké technológie a nie je ničím výnimočným, že naši americkí partneri bez problémov a bez akýchkoľvek výčitiek svedomia cez svojich, aj politických agentov navozia na naše územie staré zbrane a budú nás tlačiť do provokácií voči Rusku len, aby si mohli odpozorovať účinnosť nových ruských zbraňových systémov voči netušiacim provokatérom, teda napr. Slovákom.

Stačí si pozrieť vyjadrenia „jastraba“ Naďa z minulosti, stačí si pozrieť zdroje financovania štvavých mimovládok, ktoré zakladal alebo v nich pôsobil a spolupracoval s nimi. Stačí sa zamyslieť nad tým, či len na základe fóbie nejakých ideologicky vymytých „jastrabov“ chceme označiť Ruskú federáciu ako bezpečnostnú hrozbu pre našu krajinu. Aj keď všetko nasvedčuje tomu, že bezpečnostnou hrozbou pre našu krajinu sú práve ľudia ako rusofób „jastrab“ Naď.

Napr.:

Slovenský inštitút pre bezpečnostnú politiku (mimovládna organizácia)

Globsec (mimovládna organizácia)

 

https://slovaksecurity.org/partneri/

https://www.globsec.org/

 

Autor vychádza z verejne dostupných zdrojov, ktorých dôveryhodnosť nemusí byť správna, a preto treba brať do úvahy, že niektoré tvrdenia nemusia zodpovedať skutočnosti.