Do Troškovej sú zaľúbení aj „objektívni“ novinári

14. mája 2020, Slavěna Vorobelová, politické dianie

Všetci si určite spomíname na štátnu radkyňu Troškovú ex-premiéra Fica. Najväčší škandál posledných dní, ktorý našim „objektívnym“ novinárom nedovolí spávať, je to, že Mária Trošková si písala s talianskym mafiánom Vadalom. Hurá, aká to novinka! Slovenskí „objektívni“ novinári zase objavili teplú vodu a zostali z nej obarení. O jej blízkom vzťahu a intenzívnej komunikácii s týmto príslušníkom talianskej mafie sa totižto píše už roky. Takže, je asi každému nad slniečko jasné, že spolu komunikovali. Teda opravujem sa, naše skvelé „objektívne“ médiá zase skvelou investigatívnou činnosťou objavili akurát tak figu borovú a ako obyčajne, len im na striebornej tácke podsunili tento informačný únik nejakí úplatní informátori, podporovaní mimovládnym sektorom. A naši „strážcovia demokracie“ to nekriticky, ako stádo nesvojprávnych volov, prepísalo a zverejnilo ako zaručené spiknutie vo svojich mediálnych výstupoch.

To, že Mária Trošková pôsobila blízko pri vtedajšom predsedovi vlády Ficovi je problém. Pre jej kontakty a minulosť̌ sa to nemalo nikdy stať̌ a takíto ľudia by nemali mať vplyv na akéhokoľvek verejného činiteľa, a nie to ešte na jedného z našich najvyšších ústavných činiteľov. To je neospravedlniteľné. Malo by to byť náležite vyšetrené a následne spravodlivo posúdené orgánmi činnými v trestnom konaní. Novinári by mali nechať pracovať vyšetrovateľov a počkať si na ich výsledky, skôr než uverejnia takéto neaktuálne škandalózne odhalenia, lebo potom to vyzerá akurát tak, že sa od niečoho snažia odpútať pozornosť verejnosti.

A keď už sa teda hrajú na tých hrdinov, čo vo dne v noci bojujú proti zločincom, tak iste by sa v tých všetkých giga a terabajtoch dát komunikácie, ktorou naše médiá a ich zahraniční́ spojenci disponujú́, našli určite aj oveľa zaujímavejšie, škandalóznejšie a aktuálnejšie informácie. Čo tak sa pozrieť̌ na to, s kým a čo si písal premiér Igor Matovič a vicepremiér Sulík. Presne ten Sulík, ktorý zvykol raňajkovať s Kočnerom.  Mnohí z našich vládnych predstaviteľov sa nevyhýbali kontaktu práve s toxickým Mariánom Kočnerom, ani tomu osobnému. Mnohí s ním víkendovali či organizovali vianočné a silvestrovské párty na Donovaloch. Čítanie správ predsedu parlamentu Borisa Kollára by mohlo byť tiež napínavé a u neho nie je vôbec nereálne, že sa tiež mohol kontaktovať s Majkou. Alebo komunikácia jemu blízkej straníckej partie, pretože tiež nepatria k nepoškvrneným neviniatkam.

Toto sú ľudia, ktorí dnes riadia náš štát a treba ich podrobovať dennodennej kontrole. Ich kontakty, názory a minulosť̌ ovplyvňujú́ našu súčasnosť a budúcnosť. Trošková je len dievčatko, ktoré sa pre vlastný prospech chcelo stať súčasťou zločineckého systému, ktorý u nás vládne dlhodobo. Hlavu treba odťať predsa hadovi. Médiá sa stále oháňajú́ ako konajú v prospech verejného záujmu, avšak tento šľachetný cieľ je len ich krytie na to, prečo robia to, čo robia. Manipulujú verejnú mienku a neprinášajú objektívne vyvážené spravodajstvo. Nie je komunikácia súčasných vládnych politikov verejným záujmom? No pre naše spravodlivé́ „objektívne“ médiá zjavne nie. Ich zaujíma nejaká Trošková. Novinári by sa mali zamyslieť nad tým, komu, čomu slúžia a aké to môže mať dopady na Slovenskú republiku. Stávajú sa totižto spolupáchateľmi tohto systému.

PS: Nie Mária Trošková je problém, problémom sú tí, ktorí sa s Kočnerom stretávali, obchodovali, vymieňali a podsúvali informácie a momentálne sú súčasťou dnešnej vládnej koalície. Pretože, ak je Kočner toxický, tak toxická je aj dnešná vláda na čele s Igorom Matovičom!