Kočnerova kniha bude isto bestsellerom

22. júna 2020, Slavěna Vorobelová, politické dianie

V posledných dňoch, týždňoch, mesiacoch a aj rokoch sa dejú veci ako z amerického filmu. Nie, nie sme tak ďaleko v kinematografii, ale slovenská realita politického života je ako z pera Quentina Tarantina.

Kauza Gorilla, vražda novinára a jeho priateľky, protivládne protesty, prezident na kávičke dohaduje biznis s pochybnými osobami, Kočner ako riaditeľ celej štátnej správy vrátane súdnictva, voľby prezidenta vyhráva neznáma pani, na čelo vlády sa dostáva šašo, ktorý ako premiér postuje bazové sirupy či chleby s cibuľou a spolu s ním údajní pašeráci drog či kamaráti Kočnera ako najvyšší ústavní činitelia. Mohli by sme o tom nakrútiť aj seriál na štýl Mediciovci alebo Hra o tróny.

Celkom vtipne, resp. skôr tragikomicky, vyznieva aj včerajšie divadlo o odstúpení ex-priateľky a matky dieťaťa nášho RODINNE ZALOŽENÉHO predsedu parlamentu. V nedeľnej diskusnej relácii premiér Matovič oznámi, že novej splnomocnenkyni nedá auto, resp. oznámi, že ho nepotrebuje, lebo je dosť bohatá pani a zrazu popoludní nám pani splnomocnenkyňa oznámi, že sa vzdáva mandátu. Dôvody nekomentujem (komentujú iní), ale tak ako ona, by mali odísť ďalší….napr. aj ten, ktorého spomenula. Ten, ktorý raňajkoval s Kočnerom. Ona bola „len“ na jachte s Kočnerovou ex-manželkou a zrazu mediálny lynč. PODĽA AKÉHO KĽÚČA MÉDIA SELEKTUJÚ, KTO SA MÔŽE A KTO SA NEMÔŽE KAMARÁTIŤ S KOČNEROM?! Veď aj predseda parlamentu s ním žúroval (kamarátstvo Kollár – Kočner viac tu) a mnohí iní politici či vysokopostavení štátni predstavitelia. ROVNAKO, AKO TÍ Z MINULEJ VLÁDY, TAK AJ ZO SÚČASNEJ.

Otázkou ostáva, kedy Kočner začne rozprávať, resp. písať knihu a následne scenár filmu o svojom živote. S kým sa stretol, robil biznis, vybavoval, zabával sa, fotil sa. Myslím, že na tomto zarobí, pretože kniha by bola určite bestsellerom a film by ašpiroval na Oscara. Jedna bábkoherečka by sa dokonca v tejto inscenácii mohla stvárniť úplne sama. Mnohí aktéri by sa však zo Slovenska odsťahovali, resp. verejne sa už neukazovali. Aj keď niektorí sa tvária, že s ním nikdy neraňajkovali a neriešili voľbu generálneho prokurátora. No asi len my máme vidiny.

PS: Kočner, aj keď zatiaľ len obvinený, je už dlhšie označovaný za mafiána. Súd rozhodne o jeho vine, resp. nevine. Ale už dnes vieme, že má za ušami. Za ušami má aj veľa ľudí, s ktorými prišiel do kontaktu. Či na jachte, či na oslave, či na obchodnom stretnutí…. Ale, ak v stredu potrebujeme splnomocnenca pre rodiny, lebo ministerstvo nestíha a zákony máme deravé, no v nedeľu už splnomocnenca pre rodiny nepotrebujeme, tak tomu sa už povie iné KOCÚRKOVO. Aspoň mohli zachovať dekórum a menovať tam človeka, ktorý sa roky agende rodiny venuje a nie je takých osôb málo, len nemajú potrebu sa ukazovať a predvádzať. Dokedy budú stačiť vymyslení bakalári z pochybných súkromných vysokých škôl, rôzni nedotknuteľní aktivisti, tí, čo vedia kričať a hrať divadlo, náboženskí fanatici, milionári alebo Borisove kamošky s výhodami?! Začnú tento štát niekedy riadiť ľudia s odbornosťou a adekvátnym vzdelaním?