Kráľ populizmu Matovič I.

3. júla 2020, Slavěna Vorobelová, politické dianie

Takého populistu, ako je Matovič, nám môžu závidieť aj občania z tzv. banánových republík. Všetci si určite pamätáme ako škriekal a vzdúval sa ako moriak, keď sa verejnosti podhodilo plagiátorstvo vtedajšieho predsedu parlamentu Andreja Danka. Požadoval okamžité odstúpenie z ústavnej funkcie, odobratie všetkých titulov, uväznenie a zlynčovanie rovno na námestí vykonané rozzúreným davom, bez akéhokoľvek spravodlivého súdneho procesu.

Veď predsa Matovič je známy svojou univerzálnosťou. V jednej osobe nájdeme vyšetrovateľa, prokurátora, sudcu, kata a všetci štyria majú rovnakú tvár ako Igor Matovič. Avšak dokonalý názorový kotrmelec predviedol Matovič práve v prípade plagiátora a podvodníka Kollára, ktorého namiesto verejného lynču čudujme sa svete obhajuje. Vraj, keď chceme nastoliť poriadok, tak to musíme urobiť plošne a potrestať všetkých plagiátorov a podvodníkov súčasne. Pravdepodobne Matovič disponuje informáciami o tom, že sa môže jednať o organizovaný zločin plagiátorov a podvodníkov (čo vôbec nie je vylúčené, už len naši 3 najvyšší ústavní ničitelia sú plagiátori alebo používali tituly, ktoré im neprislúchali). Jednoducho sa dá povedať, že Matovičov meter je veľmi prispôsobivý a v prípade, že sa jedná o „NAŠICH“ ľudí a „NAŠICH“ plagiátorov a podvodníkov, tak je všetko s kostolným poriadkom a v záujme udržania tejto extrémne nestabilnej vládnej koalície urobí Matovič aj nemožné a doslova pôjde aj sám proti sebe.

Absolútne scestné predstavy Matoviča o nejakom plošnom kontrolovaní všetkých záverečných prác   v rozmedzí ani nevieme koľkých rokov spätne, je do neba volajúci populizmus, amaterizmus a diletantizmus najťažšieho kalibru. Dve najzásadnejšie chyby, ktoré tento Matovičov bláznivý plán obsahuje je to, že v žiadnom prípade zákon nemôže platiť retroaktívne a v prípade zisteného porušenia zákona sa musia aplikovať vtedy platné zákony, resp. nové zákony sa môžu aplikovať iba v prípade, že páchateľovi prilepšia. Čiže expert Matovič akurát tak môže udeliť generálny pardon všetkým plagiátorom. Druhá zásadná chyba je množstvo záverečných prác. Kto by to kontroloval? Veď u nás vzdelávací proces prebieha aj teraz a nové a nové záverečné práce pribúdajú každým rokom. Rovnako ako z právneho hľadiska, tak aj z personálneho hľadiska je tento Matovičov exces nevykonateľný. Napadá ma iba jeden dôvod, prečo Matovič takto koná. Pripravuje si pôdu na to, aby z nevyriešenia tohto problému následne mohol obviniť všetkých okolo, len on bude ten pekný, čo to chcel napraviť, ale všetci boli proti. A toto je ten dôvod, prečo je Matovič kráľom populizmu.

PS: Pán premiér, verejne Vás vyzývam, aby ste sa ospravedlnili Andrejovi Dankovi za tie zbesilé útoky voči nemu, čo ste predvádzali v minulosti. A tým nechcem nijako obhajovať plagiátorstvo Andreja Danka, rozhodne zastávam názor, že ak sa u hocikoho, aj dodatočne, odhalí plagiátorstvo, tak kľudne treba pristúpiť aj k odobratiu titulu. Ale, čo ma trápi viac na Borisovi Kollárovi sú jeho aktivity s Piťovcami, ale aj jeho súčasné podnikanie s cyperskou schránkou (https://finstat.sk/31383777/obchodny_register?fbclid=IwAR3kW5tPndyFAJiepcfW5CV5QT9nkpA9u_U512zlN__5-pP8q-UsyuWUEUQ ). Kedy sa pán premiér vyjadríte k tomu, pretože zatiaľ statočne ignorujete túto skutočnosť. Či tiež poviete, že treba preveriť všetky cyperské schránky a až potom tú Borisovu? Hlavne odvážne a pre ľudí, nepokazte si to!