Založ si blog

Čaputová sa vzoprela diktátorovi

Najprv správa, že na Slovensko prichádza rakúska armáda (pravdepodobne protiústavne), ktorá je ochotná poskytnúť 50 armádnych medikov, nakoľko Slovensko sa vraj nachádza v humanitárnej kríze. Potom KONEČNE z úkrytu vylezie prezidentka, hlavná veliteľka ozbrojených síl, ktorá prezentuje šokujúcu správu o nezrealizovateľnosti plánu celoplošného testovania a odporúča, aby sa uskutočnilo len dobrovoľné testovanie, nakoľko už boli vynaložené nemalé peniaze na tieto „matovičovsko – naďovské manévre“ a požaduje, aby sa nepodmieňovalo „dobrovoľné“ testovanie kadejakými skrytými vyhrážkami a nálepkovaním občanov ako v nejakej nacistickej ríši. Mnohí už totiž Matoviča prirovnávajú k bezprizornému vodcovi.

  1. Naši lekári a zdravotníci sa sami odmietajú zúčastniť na tomto “šialenom“ experimente, nakoľko ho považujú za ohrozenie bezpečnosti seba a aj celého obyvateľstva, čo mnohokrát deklarovali aj verejnosti. Odmietnutie účasti nášho zdravotníckeho personálu na tomto šialenom experimente na základe opodstatnených argumentov rozhodne nie je stav humanitárnej krízy a už vôbec nie dôvod klamať našich zahraničných partnerov o situácií a zneužívať ich ochotu pomôcť. Naď a Matovič nám aj naďalej robia hanbu v zahraničí a dokonca už aj klamú našich zahraničným partnerov. Ešte dodám, že rakúske tajné služby a teda aj vláda určite disponujú náležitými informáciami o situácii v SR a pomoc poskytli na základe zachovania dobrých vzťahov, preukázania dobrej vôle a spolupatričnosti voči ľudu Slovenska. Za čo sme im samozrejme vďační.
  2. Situácia s ochorením Covid-19 je vážna, lekári a zdravotníci to vedia a ich postavenie sa na odpor voči svojvôli Naďa a Matoviča je hrdinským činom. Vedia, že v prvom rade musia chrániť svoje zdravie, aby dokázali aj naďalej liečiť všetkých chorých ľudí, nielen covidpacientov. Vedia, že akékoľvek zbytočné ohrozenie ich zdravia je ohrozenie všetkých. Vedia, že keď seba pripravia o schopnosť liečiť národ, tak vtedy nastane humanitárna katastrofa. Za to im musíme byť všetci vďační, že sa aj v obave o nás postavili na odpor a zabránili katastrofe. Lekári, zdravotný personál, epidemiológovia, virológovia najlepšie vedia ako chrániť zdravie ľudí a nepotrebujú si nechať radiť ani od Matoviča či Naďa. Testovať ľudí áno, ale nie za podmienok, aké vymyslel Matovič a ešte „hračkárskymi testami“.
  3. Matovič, akým právom označuje hrdinov dnešných dní za bludárov a vlastizradcov? Akým právom usvedčený plagiátor, spochybňuje odbornosť profesionálov, ktorí sa dlhodobo podieľajú na formovaní slovenského zdravotníctva a ktorí sa z minima snažia vyťažiť maximum pre zdravie občanov SR? Takéto chrapúnske správanie nie je hodné premiéra.
  4. Menej ako 24 hodín pred spustením „najväčších manévrov“, aké republika zažila, informuje prezidentka, že operácia „Spoločná zodpovednosť“ je pripravená na 60% a v žiadnom prípade nie je cieľ splniteľný? Buď tu niekto zatajoval kľúčové informácie a dopustil sa tak úkladom proti republike alebo iné logické vysvetlenie nemám, iba žeby tam boli všetci nevedomí a nepríčetní. Alebo sa boja ozvať, lebo budú označení za triednych nepriateľov štátu? Budú zlikvidovaní v priamom prenose za iný názor ako má Matovičova vrchnosť?
  5. Na chválu Zuzane Čaputovej je, že sa ako jediná zachovala ako príčetná a odvrátila katastrofu, ktorú zosnovali Matovič, Naď a ďalší ich kumpáni. Na slávu Zuzane Čaputovej je, že bráni Ústavu SR a slobody z nej plynúce a požaduje dobrovoľnosť testovania bez akýchkoľvek trestov plynúcich z neúčasti na tomto šialenstve. Smutné však je, že zasiahla až v hodine dvanástej a nie skôr, čím mohla minimalizovať vzniknuté škody nielen tie finančné, ale aj tie ľudské. Ako hlavná veliteľka Ozbrojených síl SR tento bláznivý experiment mohla zastaviť už v jeho zrode, keď Matovič spochybnil jej právomoc nad armádou, čím jasne deklaroval, že nerešpektuje Ústavu SR a koná svojvoľne. Ale aj tak, veľká vďaka za pozitívny krok vo zvládaní krízy, v ktorej sa nachádzame a verím, že ak sa Matovič a Naď nespamätajú, tak vydá rozkaz, nech sa armáda stiahne do kasárni a celý tento nebezpečný experiment stopne raz a navždy.

P.S.: Po dnešných informáciách o stave pripravenosti celej akcie vo vzťahu k počtom (odhliadnuc od stavu zabezpečenia bezpečnosti ľudí pri testovaní, o tom sa prezidentka nezmienila) je možné skonštatovať len jedno. Je najvyšší čas, aby Igor Matovič a Jaroslav Naď prijali osobnú zodpovednosť a odstúpili, skôr než sa im celé domino rozsype a Slovensku spôsobia nenapraviteľné škody. Loďka šialencov na čele s Matovičom sa potápa, tak nedovoľme s nimi potopiť aj celé Slovensko! Stále totiž máme demokraciu, no miestami to vyzerá už na totalitný režim.

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Záskalie, Jaskyňa, Veľký Manín, mReportér

Krásna prírodná scenéria na Považí ponúka pohľad na nezaplatenie. Slováci, máme byť na čo pyšní

18.04.2024 05:00

Zábery z nádhernej slovenskej prírody zachytila mReportérka Ľubka Šeroňová.

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.