Spasiteľ Matovič alebo viac testov = väčší biznis

14. januára 2021, Slavěna Vorobelová, politické dianie

Testovanie v podaní Igora Matoviča začalo takto https://www.crz.gov.sk/zmluva/5021873/ , pokračovalo takto https://www.crz.gov.sk/zmluva/5380151/ a naďalej pokračuje. Pri tomto mega biznise pre čuduj sa svete firmičku z Trnavy, ktorá mala donedávna dlhy voči štátu, asistujeme bohužiaľ, my všetci. Akurát my asistujeme tak, že platíme a necháme si špárať donekonečna v nose, no niekto expresne rýchlo zarába pod zámienkou „zachraňujeme životy ľudí“. Popritom nekonečný núdzový stav, kde sú ľudia zavretí doma pod hrozbou pokút a štátne inštitúcie nemusia robiť žiadne verejné súťaže, čo nám určite závidia aj v nejakej banánovej republike pri rovníku.

Celoplošné testovanie nekvalitnými a nepresnými antigénovými rýchlotestami, ktoré šialený Matovič považuje za „atómovú zbraň proti hnusobe“, je kameňom úrazu a hlavnou príčinou rozpútania katastrofálnej situácie spôsobenej COVID-19, nielen v Nitre. Možná falošná negativita antigénového testovania a následne s ňou spojená ľudská nedbanlivosť, falošný pocit neohrozenosti a zdravotnej nezávadnosti pre svoje okolie, spôsobili a naďalej aj spôsobujú nekontrolovateľné rozširovanie choroby. Po vyjadreniach nitrianskeho primátora zo dňa 5.1.2021  sme sa dokonca dozvedeli, že na Slovensku máme v obehu dva typy antigénových testov, a to tie zlé a tie ešte horšie.

Ja by som s tým ani psa netestoval. Na čo nám budú nekvalitné testy? My sme ľudí oklamali, 250-tisíc ľudí sme tým testovali,“ uviedol náš pán premiér. Ďakujeme teda našej vláde, že po opiciach a dezolátoch, nás už má aj za menejcenných než psov. Už začínam chápať to nekonečné predlžovanie núdzového stavu. Čoskoro nás budú považovať za hydinu v chovných klietkach, aj keď tá aspoň nemusí platiť dane a odvody.

Už pri samotnom prvom Matovičovom celoplošnom experimente bolo vládnymi predstaviteľmi avizované, že negatívny výsledok nemusí znamenať, že človek je negatívny a ľudia s negatívnym výsledkom z antigénového testovania sa majú správať, ako keby boli pozitívni. Aký to má teda význam? Aby sa znova masy ľudí premleli v kontaminovanom prostredí v tomto chladnom počasí s tým, že negatívny výsledok znamená, že môžu byť pozitívni?

Človek nemusí byť epidemiológ, aby vedel usúdiť, že takéto celoplošné akcie s pofidérnymi testami vykazujú viac rizík ako prínosov pre spomalenie a zastavenie šírenia nákazy. Podotýkam, že ani Matovič nie je epidemiológ a dnes už aj skutoční odborníci varujú pred týmito nebezpečnými celoplošnými manévrami.

Na záver už len v krátkosti dodám, že dbajte o svoje zdravie, dbajte o zvýšenú hygienu a skúste obmedziť kontakty hlavne s rizikovými skupinami obyvateľstva, pre ich bezpečnosť. To, že máme Matoviča už plné zuby nemusíme dávať najavo tak, že ohrozujeme svoje zdravie, zdravie svojho okolia a v neposlednom rade zodpovednosťou chránime našich zdravotníkov a lekárov, ktorí musia bojovať za záchranu životov a to nielen pacientov nakazených COVIDom. Držte sa!

P.S: Neviem dokedy toto šialenstvo potrvá a koľko obetí si ešte vyžiada, ale napadá ma citát gréckeho filozofa Platóna: „Nakoniec vám budú vládnuť tí najneschopnejší z vás. To je trestom za neochotu podieľať sa na politike.“ Teda tí, ktorí sa o politiku nezaujímajú, nechcú nič mať s politikou, nevolia, volia pocitovo, marketingovo, tak sa hádam už raz zobudia, pretože stále to môže byť horšie. Nejaký fašistický egomaniak s komplexom spasiteľa predsa nemôže terorizovať všetkých donekonečna!