Fanatik Krajči je príliš nebezpečným

22. februára 2021, Slavěna Vorobelová, politické dianie

V nedeľu sme mali možnosť vo verejnoprávnej televízii v politickej diskusii O 5minút 12 sledovať, vzhľadom na súčasné slovenské pomery, vcelku pokojnú diskusiu, ktorá sa niesla prevažne v odbornej línii s úctou a rešpektom k názoru oponenta. Teda až na zopár nevinných Sulíkových pokusov o odľahčenie nejakou vtipnou poznámkou a jeho nelogický postoj k ministrovi zdravotníctva. Zopár vecí si však dovolím v krátkosti zhodnotiť.

  1. Poslankyňa Saková navrhla niekoľko riešení ako urýchliť procesy okolo ruskej vakcíny Sputnik V, aby sa v prípade úspešného obstarania nemuselo dodatočne čakať na schvaľovacie procesy, atď. a mohlo sa hneď začať s očkovaním. Čím teda logicky hráme o čas a jedná sa o návrh konkrétneho riešenia. Toto si však pán Sulík akosi nevšimol a akurát sa to snažil nič nehovoriacimi rečami zahovoriť. Zaujímavé však je, že o chvíľu začal útočiť na Sakovú s tým, že opozícia len kritizuje, rozpráva, čo by bolo, keby sme to a hento inak spravili a žiadne riešenia, čo máme urobiť, aby sme zvrátili katastrofálnu situáciu z úst opozície nezaznejú. Škoda, že mu to pani Saková nešplechla do tváre. Ako nám v priamom prenose ukázal, najprv ignoranciou riešenia a následne obviňoval opozíciu, že robí len samé naprieky.
  2. Vicepremiér Sulík nepočúval riešenia, ale za to jeho legendárne ego z najťažšej váhovej kategórie malo uší nastražené na 100%. Denisa Saková „pochválila“ negatívny postoj Sas k celoplošnému testovaniu (žiaľ iba postoj, na hlasovaní to zatiaľ nebadať). Sulíkovi hneď zablikali oči, pritom za takýto „kompliment“ by sa mal skôr hanbiť.
  3. Sulík sa vyjadril aj k neschopnému ministrovi zdravotníctva a oznámil nám, že Marek Krajči nie je profimanažér, teda vlastne on manažér vôbec nie je. To akože vážne?! Vy nám len tak medzi riadkami oznámite, že dnes naše najkľúčovejšie ministerstvo v boji proti „hnusobe“ slúži ako zaškoľovacie stredisko pre nejakého nábožensky sfanatizovaného nemanažéra, ktorý sa to možno naučí a možno nie? Kto bude v jeho štátnicovej komisií? Gröhling, Kollár, Matovič a Krištufková? Koľko úmrtí ešte treba dosiahnuť, aby sa zobudil aj samotný minister Krajči?!
  4. Sulíkovi a strane Sas sú blízke myšlienky hlavne ateizmu a liberalizmu. V poriadku. Marek Krajči, známy to náboženský fanatik, o ktorého profesionálnych a odborných schopnostiach viesť ministerstvo zdravotníctva máme akurát tak veľa modlitebných video dôkazov od jeho asi tiež rovnakých naboženských nadšencov, ale relevantné dôkazy o jeho odbornosti potrebnej na vedenie ministerstva bohužiaľ nie sú verejnosti známe. Chápem, že myšlienky liberalizmu sú v duchu „ži a nechaj žiť“, ale nám tu z dôvodu nekompetentnosti aj Krajčiho zomreli už tisícky ľudí. To, že si tu neschopný sfanatizovaný diletant z ministerstva zdravotníctva urobil križiacku výpravu do neznáma, akože Sulíkovi a ateistickej strane SaS vadí iba to takej miery, že pohovoríme si s ním o tom a povieme mu svoje výhrady! Takto sa bráni princíp „ži a nechaj žiť“ pán Sulík, keď nám tu zomierajú ľudia kvôli Matovičovmu trucpodniku s menom Marek Krajči? Duch svätý im ešte nepovedal „POBAĽTE SA“?!

P.S.: Verím tomu, že Marek Krajči je pokorný, obetavý, slušný, mierumilovný človek, ktorého úmysel nie je niekomu ubližovať a už vôbec nie zabíjať ľudí. Ale tu ľudia naozaj zomierajú zbytočne a obávam sa, že vďaka svojej nečinnosti za to už nenesie len politickú zodpovednosť. V dnešnej katastrofálnej situácii na riadenie Ministerstva zdravotníctva SR nestačí mať len „signály od Boha“ a preludy mysle. Marek Krajči na pozícií ministra zdravotníctva je hrozbou pre našu spoločnosť, to je dostatočný dôvod na okamžitú demisiu a ak to on sám, resp. táto vláda nevidia, tak musí padnúť celá vláda z vôle občanov SR!