Založ si blog

Demokracia priniesla aj Matoviča

Slovensko je krajina zázrakov. Kedysi skoro v každej obci bol obchod, pošta, krčma, škola, zdravotné stredisko prinajhoršom až vo vedľajšej obci, byt dostal každý mladý pár, prácu mali všetci, ktorí mohli pracovať, v nemocnici bol toaletný papier, ľudia boli k sebe oveľa ľudskejší. To len tak v skratke.

Dnes slávny kapitalizmus a demokracia nám síce otvorila hranice, umožnila pár vyvoleným jedincom zbohatnúť, ale v dedinách už nenájdete ani obchod, ani krčmu, a tobôž už nie školu, lekáreň či zdravotné stredisko, ktoré tam kedysi stáli. Svet sa zmenil a mení neustále. No smutné je, že v tých vyľudnených obciach žijú stále ľudia, ktorí platia dane a podľa princípov demokracie sú pôvodcami moci v štáte, a aj napriek tomu sú na okraji záujmu spoločnosti. Nuž to je tak, keď je v móde maximalizácia zisku, bezbrehé hromadenie bohatstva jednotlivcami a vykorisťovanie druhých na úkor sociálneho rozmeru, spolupatričnosti a ľudskosti. Každá doba má to svoje.

Taká jednoduchá otázka…. Myslí si snáď niekto v tejto republike, že biznismeni ako Matovič, Kollár, Sulík riešia alebo začnú riešiť problémy obyčajných, lepšie povedané bežných ľudí??? Teda okrem pročkoposlancov, lebo pre nich je Matovič v jednej rovine s Matkou Terezou. Neriešili, neriešia a NIKDY ani riešiť nebudú! Riešia samých seba a svoje kšefty a biznisy, ktoré pekne potichučky realizujú a ľudí naopak šikanujú, a strašia nezmyselnými nariadeniami či opatreniami. Hlavne s heslom buďte zodpovední a zdravie občanov je prvoradé. Ale zdravý či chorý, každý potrebuje normálne žiť a živiť seba a svoju rodinu! Žiť normálne bez toho, aby tu vláda nenútila ľudí stať sa súčasťou lekárskeho experimentu a aby chrániť si zdravie nebolo trestané. Lebo je choré, aby zdraví ľudia boli vládou trestaní a obmedzovaní za to, že nie sú chorí.

A bájna vojna policajtov? Aká vojna by už tu mohla byť. Obyčajná anarchia a boj o teritórium. Odstránia staré pijavice zo systému a nasadia tie svoje. Vraj to bude SLUŠNÉ a SPRAVODLIVÉ. Okrem testovania nezmyselnými antigénovými testami a teraz divadlom o zatváraní akože mafie nerobia nič. Teatrálne divadlo a rozklad spoločnosti, boj o čo najväčšiu korisť a lup.

Ceny tovarov a služieb rastú, ceny energií detto, krachujú firmy, živnostníci rušia živnosti, no čo bude s príjmami bežných ľudí nikto nerieši. Dôchodcovia, ktorí roky budovali tento štát, nemajú na lieky či obyčajný jogurt. A to už nespomínam tých, ktorí sú odkázaní na pomoc iných, ktorí žijú osamotení niekde na východe Slovenska, kde nie je ani poriadne spojenie verejnou dopravou. A vládni páni zadlžujú štát tempom, ktorý nás ženie gréckou cestou. Plánujú rušiť nemocnice, zvyšovať dane, možno zavedú aj poplatok za dýchanie vzduchu a stavím sa, že už majú plán ako sprivatizovať zdroje pitnej vody. Rovno nech presťahujú všetkých do Bratislavy priamo do svojich víl a haciend. Pretože nevidia a nevedia ako sa žije mimo Bratislavu, mimo veľkých miest. Prioritou tejto vlády je udržať sa pri moci a chrániť si svoje zadky! Boj s mafiou, bájne šetrenie, ich akože nekradnutie, ako sa prejavilo a prejavuje? Pocítil to už niekto z vás?! Okrem nich a ich prisluhovačov žije sa niekomu na Slovensku lepšie ako pred voľbami? A  výhovorka, že tu je nejaká chrípka už nefunguje, tomu už nikto príčetný neverí. Demokracia má aj svoje temné stránky. Jednou z nich je, že tento štát vlastne riadi Matovič, aj keď sa tvári, že on nič, on je rogalo, na čele parlamentu stojí osoba, ktorá by v normálnej krajine nikdy na takomto poste nebola. To už aj Andrej Danko bol špičkový politik oproti tomu, čo tam je dnes. Koaliční poslanci vyzerajú, že nevedia ani len rozprávať, nieto ešte chápať súvislosti, čo sa v tejto republike deje. Mysleli sme si, že horšie to byť už na Slovensku nemôže a došlo trpké vytriezvenie.

P.S.: Pripravte sa na horšie časy, utiahnite si opasky, modlite sa, pretože v tejto krajine nám nikto nepomôže. Nepomôže vláda, nepomôže štát, nepomôže skapínajúca Európska únia, nepomôže skapínajúce USA ani NATO. Ani len referendum ľuďom neumožnili. Budú nás držať ako pokusné myšky v teráriu. Ale to terárium sa raz rozbije a tie myši potom zožerú všetko, čo sa bude dať. Ostáva len dúfať, že nové voľby budú čoskoro, pretože občianska vojna by nebola asi tým najsprávnejším riešením…aj keď vidíme, čo sa dnes vo svete začína diať. Demokracia je krehká vec a nie je samozrejmosťou. No mnohým súčasným elitným politickým biznismenom demokracia akosi nevonia!

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.