Vydierač Zelenský

11. mája 2022, Slavěna Vorobelová, politické dianie

Nepriateľský krok a agresia Ukrajiny voči Slovensku a EÚ.

Po včerajšom online vystúpení najväčšieho „geroja“ dnešných pohnutých čias, ktoré sa vysielalo priamo v rokovacej sále NR SR a ktorého klamstvá a podvody si od publika vyslúžili „stending ovejšn“, sa dnes ráno ukázalo, že včerajší živý vstup bol jeho posledným kolom kladenia si požiadaviek a od teraz sa s nami bude baviť úplne inak. Tak po svojom, tak po chrapúnsky! A pristúpil k vydieraniu EÚ, vrátane Slovenska. Ukázalo sa, že nie Rusko je ten zlý štát, ktorý pomocou plynovej závislosti EÚ od Ruska používa zemný plyn ako nástroj vydierania, ale práve diktátor Zelenský začal používať ruský plyn ako nástroj vydierania EÚ, vrátane Slovenska!! Teda vystavil aj nás energetickému nedostatku, ktorý môže spôsobiť ekonomický a sociálny kolaps slovenskej spoločnosti. Dúfam, že toto konanie otvorí oči slovenským „Ukrajincom“ a konečne im dopne, aký gangsterský režim tak vehementne a srdnato obhajujú.

Dúfam, že Heger teraz nezačne rozprávať tie svoje pomýlené kázne o tom, ako sme sa neodstrihli od lacného ruského plynu a vlastne my sme tým donútili chrabrého bojovníka Zelenského, aby tak urobil za nás a aby nám pomohol sa tak oslobodiť spod ruského plynového útlaku…a bla bla bla..no proste fantázii sa medze nekladú, obzvlášť v prípade nášho suplujúceho premiéra.

Samozrejme, my plyn ako energonosič nevyhnutný pre naše národné hospodárstvo potrebujeme v stabilnom množstve a najlepšie aj za stabilnú a nízku cenu. To sme donedávna mali garantované ruským Gazpromom. Dnes nemáme garantované nič! Otázne je, na koľko máme naplnené zásobníky a či vôbec sa v našich zásobníkoch nachádzajú naše zásoby. Ale ako jedno z riešení vidím to, že Nemecko by mohlo spustiť Nord Stream 2 s odôvodnením akútneho nedostatku v dôsledku odstavenia dodávok až 1/3 ruského zemného plynu cez prepravnú infraštruktúru Ukrajiny, a teda my by sme od Nemecka mohli samozrejme o niečo drahšie, resp. o dosť drahšie nakupovať ruský plyn „prerobený“ na nemecký. To je tá reálnejšia možnosť, ktorá by určite Sulíkovi spôsobila takú radosť, že možno by sa aj pobalil a zmizol by na ten svoj ranč do Austrálie, lebo však on ako nemecký vlastenec by sa nepotešil z takého víťazstva Nemecka na náš úkor?! Nereálnejšia možnosť je LNG plyn, ale tá je tak nereálna, že nebudem ani dávať nádej Hegerovi, Naďovi a ani Čaputovej.

Takže záverom už len dodám, nezabudnite na tú oslavnú mantru Sláva Ukrajine!