Orbánov mokrý sen alebo. ..

24. novembra 2022, Slavěna Vorobelová, politické dianie

Liberálne „ultras“ v Prezidentskom paláci a tiež na poste ministra zahraničných vecí, neborák Heger ako „najmocnejší“ muž vo vláde, ktorý bez súhlasu svojho straníckeho predsedu Matoviča, nie je schopný urobiť nič, kšeftár Kollár a „opozičná“ SaS. Toto je aktuálna politická reprezentácia Slovenska, ktorá náš národ a občanov SR zastupuje navonok aj dovnútra štátu. Ktorá je tak aj zodpovedná za zahraničnú politiku, zahraničné partnerstvá, spojenectvá a naše pozície v medzinárodných vzťahoch. Po príchode „slušných“ sme sa stali trójskym koňom V4 a pre našich vyšehradských partnerov sme sa stali nepodstatnými až nadbytočnými, pretože rozbíjame jednotu V4 a presadzujeme v nej bruselský dúhový diktát.

Keďže Orbán si nemusí chodiť pre noty ani do Bruselu a ani do Washingtonu, tak preto razí svoju vlastnú zahraničnú politiku. Či už vnímame toto jeho demonštratívne správanie a predvádzanie sa s historickou mapou Veľkého Uhorska, ktorého súčasťou boli aj územia dnešného Slovenska ako aroganciu, provokáciu alebo nevyrovnanie sa s historickými faktami, je nepodstatné. Veď u nás sú politické a spoločenské entity, ktoré bez akejkoľvek úcty k slovenskému národu, nemajú problém na štátne budovy vyvesiť ukrajinské či dúhové vlajky a ešte k tomu aj zvesiť tu našu slovenskú. Dôležité je, že takéto provokácie musia nevyhnutne vyústiť k národnému zjednoteniu, ktoré znova prinavráti vážnosť našej republike, jej samostatnosti a zvrchovanosti. To, či sa Orbánovi podarí obnoviť historické územie Veľkého Uhorska, nezáleží od neho, ale od nás, či to dovolíme…a možno sa len snaží zjednotiť náš národ, keď naše národné sily sa nevedia dohodnúť a egá predsedov sú dôležitejšie ako naša svojbytná budúcnosť.

P.S.: Každý vie, že Orbán je svojprávny líder, ktorý háji prioritne záujmy svojho štátu, vedia to na Východe, v EÚ a aj na Západe. Otázkou však ostáva či vedia aj to, kto je vlastne nesvojprávny slaboduchý Heger?!