Založ si blog

Divná logika progresívca Šimečku

Hlavným účelom západných sankcií proti Rusku po vstupe jeho vojska na Ukrajinu bola snaha o zastavenie ruského predaja energonosičov, najmä ruského plynu prostredníctvom plynovodov do Európy. Ruskí producenti boli dovtedy hlavnými dodávateľmi energonosičov do Európy, pretože ich produkcia bola pre európsky trh najlacnejšou možnosťou, a to najmä kvôli jej preprave cez sústavu potrubných línií, zatiaľ, čo iní dodávatelia museli prepravovať plyn a ropu do Európy hlavne pomocou tankerov, čo je oveľa nákladnejší spôsob. Preto sankcie, ktoré zakazujú dodávky ruských energonosičov do Európy, spôsobili prudký nárast ich cien. Nie Rusko spôsobilo cenový nárast, ale sankcie!!

Západné „spravodajské“ média nespájajú uvalené sankcie s prudkým nárastom cien energonosičov v Európe, pretože tieto sankcie majú pôvod v USA a podieľajú sa na nich takmer všetky európske vlády, vrátane tej našej.

Toto sú hlavné „príčiny“ rastúcich cien energonosičov v Európe podľa amerických a spriaznených „spravodajských“ médií. Určite Vám tieto dnes už otrepané frázy budú známe.

„Rusko odstavuje plyn do Európy.“

„Rusko dusí Európu.“

„Ruská energetická vojna.“

„Putinova energetická zbraň.“

„Odoberaním ruských energonosičov podporujeme Putinovu vojnu na Ukrajine.“

„Potrebujeme sa okamžite odstrihnúť od ruských energetických zdrojov.“

Takto sa však nerobí spravodajstvo, ale PROPAGANDA. Toto je spôsob, ako oklamať Európanov, aby znovu zvolili vazalských politikov, ktorí slúžia americkým miliardárom namiesto európskych spotrebiteľov.

Predseda protežovanej bezvýznamnej strany Progresívne Slovensko, akýsi pán Šimečka, dokonca zašiel ešte ďalej, pretože sa nechal počuť, že za nefungujúce sankcie nesú vinu Rusi. Nuž takto „sofistikovane vysvetliť“ to, že sankcie ubližujú primárne spotrebiteľom v EÚ, ktorá sankcie slepo a sebadeštruktívne uvaľuje aj naďalej a neubližujú v takej miere Rusku ako boli navrhnuté, dokáže naozaj asi len predstaviteľ Progresívneho Slovenska, tam totiž takýchto „expertov“ majú neúrekom.

Ako príklad, do akej absurdnej miery sú schopné zachádzať vazalské vlády USA, zmätení politici typu Šimečka alebo Čaputová alebo spomínané „spravodajské“ média, len aby predstierali, že odstávky najmenej nákladných energonosičov dostupných pre Európu sú spôsobené Ruskom a nie USA, nám najlepšie môže poslúžiť otázka: „Kto spôsobil výbuch na potrubiach NordStream?!“

P.S.: Taktiež netreba zabúdať na to, že sankcie fungujú tak, že Rusko pri extrémne vysokých cenách zarába rovnako alebo ešte viac pri dodaní menšieho objemu danej komodity. Tiež Rusko do Európy dováža LNG plyn vo zvýšenom množstve. Nepríde Vám to absolútne hlúpe, že nechceme od Ruska lacný plyn cez potrubie, ale radšej nakupujeme podstatne drahší LNG, ktorý má tiež pôvod v Rusku?! Túto v skutku divnú logiku nám, ale určite „vysvetlia“ nejaký Šimečka alebo Čaputová tak, že z toho obvinia Putina. Presne podľa manuálu.

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.