Naď v demisii, preč s ním

15. januára 2023, Slavěna Vorobelová, politické dianie

Ministra obrany v demisii, Jaroslava Naďa, netreba nejako extra predstavovať. Na čele rezortu obrany je od nástupu tejto zlovlády momentálne v demisii, kde sa hrá na Ramba po záruke. Netreba zabúdať na to, že to bol on, kto tu poslal na občanov vojakov, aby celoplošne participovali na testovaní občanov a kto poskytol vojakov na asistovanú buzeráciu národa Policajným zborom SR. Netreba zabúdať na to, že aj jeho veľkou zásluhou je prijatie okupačnej zmluvy s armádou USA, pri podpise ktorej si ešte aj v Pentagone museli ťukať prstom na čelo, že či sme sa náhodou nezbláznili a takú maximálne nevýhodnú blbosť sme naozaj podpísali. Netreba zabúdať na to, že po vstupe ruského vojska na Ukrajinu, Naď urobil mentálny kotrmelec a zo správcu amerického vojenského priestoru sa zrazu stal ministrom vojny a ministrom odzbrojovania SR (zoznam toho, čo všetko Naď poslal na Ukrajinu, som si vyžiadala priamo z Ministerstva obrany SR, nájdete ho nižšie a link na scan originál dokumentov bude v komentároch pod príspevkom). Toho, čo navyvádzal minister v demisii Naď je naozaj neúrekom. V krátkosti len pripomeniem to najdôležitejšie:

– slovenských občanov verejne označuje ako opice či odpad spoločnosti.

– posielaním zbraní, munície a iného vojenského materiálu na Ukrajinu z nás robí cieľ preventívneho úderu ruskej armády. Na základe čoho ho môžeme legitímne považovať za riziko pre našu bezpečnosť. Svojim konaním v mene republiky zjavne ohrozuje u nás mier a podporovaním a predlžovaním ozbrojeného konfliktu na Ukrajine štve proti nám jadrovú superveľmoc.

– odovzdal obranu nášho vzdušného priestoru do cudzích pazúrov a tu už netreba nič viac pridať, iba úryvok z jednej populárnej piesne: “…zem, která nemá své nebe, ztratila všechno i sebe…”.

– v časoch, kedy nás dobiehajú ekonomické dopady lockdownov a v dôsledku nezmyselných sankcií naša ekonomika dostáva tie najtvrdšie rany, tak podpisuje stámiliónové až miliardové zbrojárske zákazky.

– pri “priateľskej” návšteve amerického ministra obrany Lloyda Austina sme si snáď všetci všimli, na koho robil psie oči a pri kom od radosti vrtel chvostíkom ako nejaký psík – ako taká natešená čivava, keď zbadá svojho pána.

– odobral Dankovi kapitánsku hodnosť, čo je asi jediný pozitívny čin, čo počas svojho ministrovania urobil, ale ešte netlieskajme, lebo on si môže za svoje “zásluhy” udeliť aj hodnosť hlavného veliteľa momentálne ODZBROJENÝCH SÍL SR a vyhlásiť aj “vojnu” Rusku.

K referendu o predčasných voľbách treba prísť aj kvôli Jaroslavovi Naďovi, pretože dosť bolo ministra vojny v demisii, preč s ním.

P.S.: Ideálne by bolo, keby si Naď pozbieral všetkých svojich brigádnikov z tých pofidérnych mimovládnych “odborných”, resp. odporných inštitútov na vojnu ako Globsec a pod. a všetci spolu si svoje komplexy z Putina išli vybaviť rovno do Kremľa a nesnažili sa mať tajtrlicko-silácke reči a vyhrážky na adresu Rusov len kvôli tomu, aby sa páčili Pentagonu. Ten im aj naďalej môže posielať peniaze na vedenie fakt poriadne detinskej a trápnej propagandy.

Prehľad jednotlivých balíkov vojenskej techniky, munície a materiálu schválených vládou SR, ktoré boli darované Ukrajine. Celkovo išlo o pomoc v hodnote 157, 5 mil. eur.:

– 2 súpravy odmínovacieho systému BOŽENA 5, zdravotnícky materiál v celkovej hodnote 1,7 mil. eur,

– zdravotnícky materiál, palivo v celkovej hodnote 2,6 mil. eur + 8,405 mil. eur vo vlastníctve Štátnych hmotných rezerv,

– protitankové a delostrelecké systémy, munícia v celkovej hodnote 4,41 mil. eur,

– munícia a strelivo v celkovej hodnote 32,2 mil. eur,

– protitankové a protivzdušné systémy, optické zariadenia v celkovej hodnote 9,996 mil. eur,

– munícia v celkovej hodnote 2,155 mil. eur,

– systém protivzdušnej obrany S-300 v celkovej hodnote 68,915 mil. eur,

– odpaľovacie systémy a munícia v celkovej hodnote 2,052 mil. eur,

– munícia, vrtuľník Mi-2, štyri vrtuľníky Mi-17 v celkovej hodnote 21,657 mil. eur,

– 30 bojových vozidiel pechoty BVP-1 vrátane pohonných hmôt a munície v celkovej hodnote 3,588 mil. eur.