USA tlačia Čínu do kúta

27. apríla 2023, Slavěna Vorobelová, politické dianie

Spojení štváči americkí sa dohodli s Južnou Kóreou na eskalácii napätia v ázijskom regióne. Síce tvrdia, že rozmiestnenie ponoriek s jadrovými zbraňami má slúžiť ako odstrašujúci prostriedok pre mimoriadne nevyspytateľnú Severnú Kóreu, ale to je len dymová clona ako vyprovokovať Čínu k reakcii.

Taktiež tento krok od spojených štváčov amerických treba chápať v kontexte vyjadrení Ruska, ktoré na snahu Južnej Kórey dodať zbrane Ukrajine reagovalo tak, že ak tento krok Južná Kórea urobí, tak Rusko vyzbrojí Severnú Kóreu ako odvetný krok. A tu zjavne spojení štváči americkí vycítili šancu a vybrali si už aj obeť na zástupnú vojnu proti Číne. Alebo skočili do pasce?!

Rusko a Čína majú dnes mimoriadne vzájomne výhodné vzťahy, spolupracujú takmer v každej oblasti, a dokonca aj organizujú spoločné vojenské cvičenia a vymieňajú si vojenské technológie. Spolu nastoľujú nový svetový poriadok. Je veľmi nepravdepodobné, žeby sa Rusko pokúsilo vyzbrojiť Severnú Kóreu, už len kvôli vzťahu s Čínou.

P.S.: Tak, ako USA vyprovokovali zástupnú vojnu na Ukrajine proti Rusku, tak sa zjavne snažia vyprovokovať zástupnú vojnu proti Číne a ich obetným baránkom môže byť práve Južná Kórea. To je tá slávna liberálna demokracia a boj za slobodu v praxi.