Čaputová nás naozaj „slušne“ klame

12. mája 2023, Slavěna Vorobelová, politické dianie

Prezidentka “všetkých” občanov.

Tieto slová vyriekla Čaputová pri svojej inaugurácií, ale akosi na tieto slová zabudla a ostali už len ako klišé, ktoré sa počas jej úradovania nikdy nenaplnilo. Práve naopak! Čaputová z úradu prezidenta SR urobila inštitúciu, ktorá systematicky vnáša do spoločnosti rozbroje a prispieva tak k destabilizácii nášho štátu. Ignoruje základné demokratické princípy, vôľu ľudu a častokrát zneužíva svoju pozíciu na pretláčanie jej vlastných hodnôt, svoje videnie sveta a prezentuje to ako postoj celého slovenského národa. Toto by však prezident robiť nemal. Prezidentom by mala byť osoba s rovnou chrbticou, ktorá by sa mala svojim vplyvom snažiť o upokojenie situácie a mala by vstupovať do demokratického politického súboja výlučne ako mediátor hľadajúci kompromis a zastávajúci názorovú a hodnotovú pluralitu, aby sa tak vytvoril priestor na politický a spoločenský zmier. Jednoducho sa tomu vraví štátnik.

Lenže falošnica falošná Čaputová opäť dokázala, že takéto cnosti sú jej úplne cudzie. Do súčasnej politickej krízy chaosu, ako to nazval najväčší demokrat a najmä expert na všetko Heger, svojím konaním vnáša ešte viac chaosu a rozbrojov. Po tom, čo ona umožnila odvolanej Hegerovej vláde takmer polroka pokračovať v nivočení, sa teraz tvári, že ide menovať toľko avizovanú, tzv. úradnícku vládu, ktorú ona precízne vybrala, aby táto vláda mohla priniesť upokojenie a mohla vyviesť štát z krízy a marazmu, do ktorej sa dostal aj jej nemalým pričinením. Jej precíznosť pri výbere konkrétnych osôb sa obmedzila na osoby spriaznené s americkou ambasádou a blízke mimovládnym organizáciám s pochybným pozadím, ktoré systematicky u nás presadzujú doslova a dopísmena liberálny fašizmus. Nevylučujem, že konkrétni nominanti môžu byť zdatní odborníci na dané oblasti, ale snažím sa poukázať na to, že sa jedná výlučne o ľudí z rovnakého tábora ako je ona sama. Slovensko a slovenský národ má však na hony ďaleko od hodnôt a ideológie, ktorou je poznačená aj samotná Čaputová, a preto je namieste otázka, v koho záujme vlastné koná?!

Odignorovaním relevantných politických subjektov ako Republika, SMER-SSD či ĽSNS, ktoré sa vyznačujú tým, že sú protiváhou práve liberálnemu protinárodnému ideologickému prúdu, sa Čaputová z pozície prezidentky SR priamo zapojila do ovplyvňovania politickej súťaže príznačnej demokracii. Nadstraníckosť a hľadanie spoločenského zmieru v týchto neľahkých časoch posunula na úroveň kádrovania, nálepkovania a protežovania ňou vybraných politikov a politických subjektov. Takéto konanie prispeje len k prehlbovaniu chaosu, politickej krízy a spoločenského napätia. Čaputová nie je prezidentkou všetkých občanov SR, ale je prezidentkou s ňou spriaznených politických strán (OĽaNO, Sas, Hlas-SD, Sme Rodina, Progresívne Slovensko) a mimovládnych organizácií prevažne financovaných cudzou mocnosťou (hlavne tých proamerických a prosorošovských).

P.S,: Vážená pani prezidentka, začnite už konečne konať, ako sa na štátničku patrí alebo sa o to aspoň pokúste a zahrajte sa na ňu, keďže hranie a klamanie Vám ide celkom presvedčivo!