Sláva Ukrajine sa mení na Sorry Ukrajina

6. októbra 2023, Slavěna Vorobelová, politické dianie

Poštvali Ukrajinu proti Rusku. Vyzbrojujú ukrajinskú armádu, ktorej riadnou súčasťou sú dodnes nacistické a fašistické prápory. Tlačia ukrajinských vojakov bez riadneho výcviku na ruské obranné línie, kde zomierajú a kvôli čomu vlastne? Obete na životoch počítame v státisícoch a mrzákov ďaleko cez milión. Každú protiofenzívu, ktorú vymysleli, Rusko rozdrvilo. A čo teraz?!

Najprv bolo Sláva Ukrajine v boji za obranu „slobody a demokracie“. Potom prišlo Sľuby Ukrajine o členstve v NATO a EÚ – hlavne vydržte, bojujte a zomierajte za „naše“ západné hodnoty.

A čo bude teraz,

– keď už tí spojení štváči americkí pochopili, že jadrová veľmoc prehrať nemôže,
– keď títo obchodníci so smrťou zastupujúci americký vojensko-priemyselný komplex vybili ukrajinských mužov pomaly do jedného,
– keď vyprovokovali bratovražedný boj medzi slovanskými národmi,
– keď zdevastovali celú Ukrajinu ako štát a obyvateľstvo zrazili na kolená?!

Predstúpia snáď pred kamery na čele s falošnicou Čaputovou a začnú vrieskať Sorry Ukrajina?!

Všetko tomu nasvedčuje! Veď ako inak chápať to, že počas Valného zhromaždenia OSN v New Yorku, Kongres USA odignoroval mini-fuhrera Zelenského, že Veľká Británia avizuje zastavenie dodávok zbraní a munície, keď Pentagon vyhlásil, že dokáže financovať Ukrajinu najviac dva mesiace?! A to najlepšie na koniec. Samotná Ukrajinka z nášho Grassalkovičovho paláca zarazila ministerstvu obrany odoslať balík vojenskej pomoci na Ukrajinu!!

Teraz sa len môžeme domnievať, že či viac chceli Rusku pri tomto márnom pokuse len uškodiť v maximálnej miere, než aby pomohli Ukrajine vyhrať. A keď dnes čítame stanoviská jednotlivých predstaviteľov a podporovateľov tejto zbytočnej vojny, aké strašné zlo musia títo ľudia predstavovať, keď len tak ignorujú obyčajné ľudské životy?!

P.S.: Až po vojne sa strhnú masky a spoznáme, kto bol kto. Ale vojnovým obetiam to už život nevráti. Z vdov to manželky neurobí, synov matkám nevráti, rovnako ani bratov sestrám a mnohých otcov už deti nikdy neuvidia. Ale je otázne či vôbec títo vojnoví štváči niekedy oľutujú to, čo vyprovokovali a či sa ukrajinský a ruský národ od nich dočká aspoň toho „SORRY“. Obávam sa však, že im to je jedno, zisky budú predsa ťažko v pluse a utajené bankové kontá skutočných majiteľov nikdy neprezradia.