Založ si blog

Svet sa zbláznil a človek neznamená nič!

Ľudská bytosť sa stala len číslom a dĺžku ľudského života v súčasnosti určuje splatnosť hypotéky, nutnej na prežitie bežného človeka. Ako sa vraví, pomôž si sám aj Pán Boh ti pomôže. Čo znamená človek v dnešnom spoločenskom systéme na Slovensku?

Tradičné povolania ako učiteľ, vodič či zdravotná sestra stratili spoločenský status, uznanie a ľudia vykonávajúci tieto povolania sú považovaní za  odpad na okraji spoločnosti. Naše hodnoty sa prevrátili na peniaze a hon za nimi. Pojem dôstojný život stratil význam.

Mať vlastný dom na vidieku, venovať sa tradičnému povolaniu a žiť v regiónoch spoločne s našimi rodičmi a starými rodičmi, je dnes ekonomicky takmer nemožné, dá sa povedať až luxus. Človek sa bojí založiť si rodinu, zasvätiť svoj život záslužnému poslaniu ako vzdelávaniu mládeže alebo starostlivosti o chorých, či starších.

Z každej strany sa dozvedáme, ako sú naše tradičné hodnoty a videnie sveta zastaralé a máme sa prispôsobiť „pokroku“. Ak však „pokrok“ znamená sústavný strach o príjem či dehonestáciu tradičnej rodiny a povolania, tak sa proti nemu musíme ostro ohradiť. Každý poctivý občan má právo na dôstojný život od jeho začiatku až po koniec.

Preto je povinnosťou každého jedného z nás vrátiť slovo dôstojnosť do slovníka bežného občana. Musíme zmeniť to, aby povolania, ktoré sú základom každej prosperujúcej spoločnosti neboli synonymom biedy či nadávok. Práve naopak, tieto povolania by mali slúžiť ako morálne vzory pre našich mladých a ľudia si ich vyberali aj pre ich významnú rolu v spoločnosti. Mali by sme sa postaviť kultu liberálneho progresivizmu, kde je každý z nás len číslo a potenciálny zisk. Preto je vrátenie ľudskej dôstojnosti každému poctivému občanovi našej krajiny jednou z hlavných priorít NÁRODNEJ KOALÍCIE.

 

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.