Založ si blog

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto vyhovuje a nevyhovuje, kto bude a nebude vládnuť. Asi si zase táto proamerická služobníčka povolala svojich ústavných právnikov, ktorí jej na požiadanie vyložili ústavu presne tak, ako si to ona predstavuje a ako sa jej to akurát hodí. Ale nečudujem sa, nebolo by to tak po prvýkrát, kedy si urobila z hodnôt demokracie a Ústavy SR obyčajnú rohožku. Teraz sa nám tu tento najvyšší vodca v sukni dáva do polohy výberovej komisie budúcej vlády a krúti sa ako taká hadica pri konkrétnych nomináciách designovaného premiéra Fica. (Audio verzia TU)

Predčasné parlamentné voľby máme za sebou, Čaputová poverila zostavením novej riadnej vlády ako prvého víťaza volieb Fica a splnila si tak svoj verejný prísľub. Ale, keď už Fico deklaroval, že má zabezpečenú potrebnú parlamentnú väčšinu (min. 76 hlasov) a na verejnosť prenikli niektoré nominácie na členov vlády, tak sa voči niektorým persónam spustil doslova mediálny džihád. Mienkotvorne sa tváriace médiá a kadejaké pofidérne mimovládky už v predstihu kádrujú, špinia a manipulujú verejnosť. Čaputová si tiež rozširuje svoju verziu ústavy a blúzni o tom, že ona môže mať výhrady k jednotlivým nomináciám, lebo podľa jej verzie ústavy: „Prezident či prezidentka nie je iba poštárom vôle medzi navrhovateľom a navrhovaným, možnosti však nie sú nekonečné,“ povedala v relácii Na telo v TV Markíza. Presne, ako v prípade posledného referenda o možnosti predčasných volieb v januári 2023, keď si ona urobila svoje vlastné otázky namiesto tých, ktoré boli zadefinované v podpisovej akcii na zvolanie referenda. Lebo jej nikto nebude určovať, čo má ona robiť a ako to má robiť! Ona predsa nie je viazaná žiadnymi príkazmi. Áno, to je pravda, že prezident vykonáva svoj mandát podľa svojho svedomia a presvedčenia a nie je viazaný príkazmi, ale ústava a zákony nie sú „príkazy“, to je právny rámec, ktorý je aj pre prezidenta plne záväzný. Lenže, na to má náš najvyšší vodca v sukni isto úplne iný právny názor, zaiste. Otázne je, že či dobrovoľné plnenie príkazov, resp. prianí cudzej mocnosti prezidentom SR je v poriadku a nejedná sa o spolčenie sa s cudzou mocou, aj keď je to podľa prezidentovho svedomia, presvedčenia a dobrovoľne. Ale to nech posúdia odborníci, napr. generálny prokurátor. Rovnako medzi právomoci prezidenta patrí aj právomoc vymenúvať a odvolávať predsedu a ostatných členov vlády Slovenskej republiky, poverovať ich riadením ministerstiev a prijímať ich demisiu. Nie je nikde uvedené, že si môže vyberať koho akceptuje a vymenuje a koho neakceptuje a nevymenuje. Čaputová predsa zostavením vlády poverila Fica, tak nech sa mu nemontuje do toho, koho si posadí na ministerské stoličky. Nech veľavážená urobí potrebné kroky k tomu, aby bol zabezpečený riadny chod ústavných orgánov a nevymýšľa si dôvody podľa svojich nálad, nerešpektujúc prezumpciu neviny a odmietajúc akceptovať iný názor a iné hodnoty ako sú tie jej “správne, progresívne a slušné”. Pretože občania už chcú konečne svoju vládu, ktorú si zvolili vo voľbách a nie tú jej vládu, ktorú si zvolila akurát tak ona sama a jej pritakávači.

P.S.: V najbližších dňoch uvidíme, že či bude hovorkyňa Progresívneho Slovenska kádrovať ako to robili fašisti, komunisti alebo akceptuje demokratickú vôľu ľudí.

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Lampasák Pavel chce zrušiť právo veta

08.10.2023

Už raz to tu jeden zločinec s fúzikmi pod nosom skúšal a skončilo to najkrvavejším ozbrojeným konfliktom v dejinách ľudstva. Prečo mám pocit, že sa to deje znova?! Po poslednom vyhlásení českého prezidenta Pavla o tom, že on by bol za zrušenie práva veta v Európskej únii je jasné, že plán na vytvorenie Európskeho superštátu, Spojených štátov európskych alebo [...]

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?