Založ si blog

Mistrík vs. Čaputová – vojna „slušných“ a „slušnejších“ začala

Volebná kampaň je v plnom prúde a s ňou prichádzajú liberálne machinácie, tak ako ich všetci poznáme. Mediálna manipulácia, zákulisné dohody, prikrášlené prieskumy či diskreditačné kampane. To všetko nám priniesli naši „slušní“ liberáli zo západu. Po víkendovej snahe zdiskreditovať Štefana Harabina v TV Markíza sa však nestačíme diviť situácii v radoch samotných liberálnych strán.

Tie začali vyvíjať nátlak na Zuzanu Čaputovú, aby sa vzdala v prospech Roberta Mistríka, keď posledné prieskumy začali ukazovať zmenšujúci sa rozdiel medzi podpredsedníčkou strany Progresívne Slovensko a „nezávislým“ kandidátom. Rozdiel, ktorý je momentálne na úrovni štatistickej chyby, prinútil vystúpiť lídrov SAS a OĽaNO v prospech Mistríka a de-facto tým demaskovať jeho „nadstraníckosť“. Samozrejme, ich zúfalosť je namieste, keďže po roku intenzívnej kampane platenej zrejme z ich financií, je ich kandidát v priebehu pár týždňov vymazaný jeho politickým béčkom.

O úspechu pána Mistríka svedčia aj jeho prirovnania k destilovanej vode, ktorú svojím nijakým vystupovaním naozaj pripomína. O jednotnosti liberálneho bloku svedčí máločo tak, ako vyostrujúci sa konflikt Čaputová-Mistrík. Tak, ako o psychickom zdraví lídrov OĽANO a SAS, keď pri plnom vedomí dokážu vyzývať kandidátku Progresívcov, aby sa vzdala v najlepšej forme. Bude samozrejme veľmi zaujímavé sledovať, ako sa alternatíva voči súčasnej vláde osvedčí v tejto situácii a či náhodou liberálna alternatíva pri tomto spore nehľadí do hlbokej jamy, na dne ktorej ju čaká rovnaký osud ako po posledných takmer 10 rokov. Ak teda chce niekto vidieť ako bude vyzerať Slovensko pod taktovkou liberálov, nech sa teraz dobre pozerá.

Ich voliči si neváhajú vzájomne nadávať, akoby sa pomýlili, že sú na stránke Zomri, či ich lídri proti sebe používajú intrigy, ktoré by ste určite nečakali pri kandidátoch tvrdiac o sebe, že sú v podstate spolu-kandidáti. Ak je toto definícia spolupráce, tak sa máme na čo tešiť po prípadných vyhratých voľbách a novom vládnom zoskupení. Žeby „slušní“ a „slušnejší“ začali vojnu v priamom prenose?!

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.