Založ si blog

Podporí štát a mesto Bratislava aj pochod pedofilov, nekrofilov, zoofilov? !

O pár dní, v sobotu 20. júla, sa v Bratislave uskutoční 9. ročník podujatia, ktoré vyvoláva silné emócie a protichodné názory. V ten deň nás totiž čaká Dúhový Pride 2019.
Svoju menšinovú sexuálnu orientáciu sa účastníci pochodu snažia zviditeľniť „pochodom hrdosti“, pričom chcú opäť poukázať na to, že ich problémy sa neriešia a v spoločnosti sú stále nejakým spôsobom tabuizované alebo nepochopené.
Je pravdou, že v dvoch tretinách členských štátov Európskej únie už uzákonili možnosť manželstva či registrácie partnerstva osobami rovnakého pohlavia. Nechcem sa preto venovať téme či povoliť alebo nepovoliť registrované partnerstvá osobami rovnakého pohlavia, na to má Národná koalícia jasný názor, ktorý, predpokladám, je verejnosti známy.
Tohtoročné podujatie ma začalo vyrušovať už niekoľko týždňov pred jeho konaním. A to opätovnou schémou mediálnej prezentácie s vybičovanými vášňami ublíženosti. A to nepriznaním dotácie zo strany Ministerstva kultúry SR.

Aká nehoráznosť nedať peniaze všetkých daňových poplatníkov! Niekto sa v prezentácii faktov ani len nesnažil priblížiť skutočnosti, niektorí ju ako keby úmyselne zamlčujú.
Tento rok dostal rezort kultúry žiadosti o podporu vo výške 68 257 000 eur, no ministerstvo udelilo len 434 000 eur. Čiže neboli ukrátené iba projekty zamerané na LGBTI komunitu, ale prakticky skoro všetky kultúrne projekty.

Rozdeľovaný budget bol extrémne nízky. Ale o nič ružovejšie to nebolo ani v minulosti. V roku 2017 prišli ministerstvu žiadosti dovedna v sume 45 700 000 eur a pridelilo 13 397 000 eur. V roku 2018 žiadali subjekty od ministerstva 56 878 000 eur a schválených bolo 16 459 000 eur.

Tento rok sa tematiky LGBTI týkalo 7 žiadostí (z pôvodne deviatich podaných). Tri z nich si podalo LGBTI divadlo NOMANTINELS žiadajúce dovedna sumu 66 000 eur. Ďalším projektom bol Dúhový pochod 2019, ktorý žiadal 21 700 eur. V tomto prípade je to len po druhýkrát, čo organizátori žiadali dotáciu aj od ministerstva kultúry. Minulý rok im rezort kultúry z požadovaných 16 500 eur pridelil 13 500 eur. Iniciatíva Inakosť žiadala finančnú podporu na dva projekty vo výške viac ako 51 000 eur, z toho na Filmový festival inakosti 2019 sumu 42 000 eur.
Posledný projekt (ktorý, mimochodom, autori tlačovej správy nezaradili medzi projekty zamerané na LGBTI komunitu) podalo združenie Post bellum. Na projekt Príbehy 20. storočia – fokus na slovenský feminizmus a LGBTI komunitu žiadalo 11 200 eur. Neúspešne.
Ak sa vám z tých cifier točí hlava, nezúfajte, určite nie ste jediný.

Toto všetko je však už za nami. Organizátorom pomohlo iné ministerstvo – spravodlivosti, ktoré poskytlo 7 tisíc eur, prispejú aj Bratislavský samosprávny kraj, mesto Bratislava, podnikatelia, firmy i drobní darcovia. Haleluja!
Trošku ma zarazilo priznanie organizátorov, ktorí uviedli, že peniaze od ministerstva kultúry aj tak plánovali použiť na budúcoročný pochod, ktorý by mal byť väčší, na inom mieste, efektnejší. Aj s náhradne vyplneným rozpočtom plánujú narábať s výhľadom na rok 2020 – proste časť financií organizátori odložia na budúci rok.

Inými slovami – nepotrebovali sme toľko, len sme to skúsili.

Ak chce štát podporiť niečo zmysluplné, tak by to mali byť nemocnice či medicínsky výskum zameraný práve na choroby a sexuálne deviácie. Ak tieto peniaze majú mať nejaký zmysel pre našu budúcnosť. V opačnom prípade štát podporuje len bujnejúci liberalizmus. Možno časom budeme podporovať aj pochody pedofilov, nekrofilov či iné úchylky. Ktovie, kam sa až posunú hranice tolerantnosti u liberálov.

Centrom Bratislavy v rovnaký deň prejdú aj zástancovia tradičnej rodiny, účastníci 8. ročníka Hrdí na rodinu. Pochod organizuje Aliancia za rodinu. Ak sa v sobotu chcete v Bratislave prejsť v sprievode, choďte radšej tam.

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29

Na mieste zasahujú dve pozemné ambulancie záchrannej zdravotnej služby aj posádka záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.