Založ si blog

Klany sa dohodli na rozdelení koristi

Po dvoch týždňoch a mnohých spoločných obedoch, posedeniach pri pive a tlačových konferenciách sa „kápovia“ jednotlivých klanov dohodli na rozdelení koristi. Vzhľadom na prekvapujúci výsledok volieb, a teda prerozdelenia poslaneckých mandátov, prezidentka Čaputová poverila, tak ako je u nás zvykom, víťaza volieb zostavením novej vlády. Tu sa však hneď na začiatok naskytá otázka, či skutočným a jediným kápom víťazného klanu je Igor Matovič, keďže celý názov „jeho“ klanu podľa registra politických strán je: OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), NOVA, Kresťanská únia (KÚ), ZMENA ZDOLA. Tu môžeme vidieť, že sa jedná o 4 rôzne politické subjekty a k tomu ešte aj nejakí nezávislí.

Vieme, že kápom v pôvodnej schránkovej strane OĽANO je sám Matovič a táto strana sa radí medzi konzervatívne. Vieme, že takmer zaniknutú stranu NOVA cez dočasne nasadeného figuranta Grendela ovláda podľa všetkého americký agent Lipšic, ktorý je momentálne vo výkone trestu a táto strana vyznáva hodnoty liberálne – viď vzťah Lipšica a Kočnerovej volavky uväznenej Alenky. Vieme, že Kresťanská Únia sú odídenci z KDH, teda to ultra-konzervatívne krídlo okolo Záborskej, Vašečku a Škripeka. Posledný politický článok tejto „názorovej diskotéky v katolíckom kostole“ je liberálna Zmena Zdola, ktorej šéfuje agent ŠTB Domovník s krycím menom Ján Budaj. Z tejto analýzy nám vyplýva, že Matovič je kápo poverený viesť rokovania o rozdelení koristi.

Zo zvolených politických subjektov si ako capo di tutti capi (šéf šéfov) vybral liberálnu SaS s kápom Sulíkom, Za Ľudí s pozemkovým kápom Kiskom a Sme rodina s kápom Kollárom, ktorý pochádza z prostredia skutočných mafiánskych kápov (dôkazov je dosť). Hneď po voľbách si kápovia telefonovali a tešili sa, že všetci prekvapili. Po vytriezvení a základných matematických počtoch si kápovia začali vymieňať rôzne odkazy a vyhrážky cez médiá v snahe vylepšiť si svoju vyjednávaciu pozíciu v delení získanej koristi. Veď predsa transparentnosť verejnej správy je aj o tom, aby sme vedeli o všetkých detinských škriepkach medzi kápovcami, pretože ich jediná hodnota pre ich majiteľov je ich mediálna hodnota.

Ako prvý svoju silu demonštroval pozemkový kápo Kiska, ktorý asi zle prečítal desatinnú čiarku vo svojom výsledku a snažil sa určovať pravidlá. Avšak capo di tutti capi Matovič mu rázne upresnil výsledok volieb. Kápa Kisku z toho až srdiečko rozbolelo a takto ponížený zemepán spod Tatier sa urazil a ďalším vyjednávaním poveril svoju pravú ruku, ktorá do jeho klanu prebehla práve z Matovičovho klanu. Pozemkový kápo Kiska však neprestal a jeho klan naďalej mútil vodu útočením na druhého najsilnejšieho kápa Kollára a spochybňoval morálne a hodnotové ukotvenie jeho rodinného klanu. Avšak opäť neúspešný pokus klanu „Žaluďov“, ktorý sa asi spoliehal na to, že kápo Kollár má k Žaluďovmu klanu mimoriadne vrúcny vzťah z minulosti a bude mať s nimi zľutovanie. Kápo Kollár tento útok ustál, dokonca si vylepšil pozíciu a zistil, že je neoddeliteľnou súčasťou budúcej vládnucej elity a jeho minulosť naznačuje, že má zálusk byť raz capo di tutti capi. Jeho ambície sa dajú ľahko vyčítať, keďže takmer bez boja upustil zo svojich hlavných mocenských podmienok, a to ovládnuť aspoň jeden silový rezort, zatiaľ si vystačí s tajnou službou SIS a na ďalší boj si nahromadí dostatok kompromitujúcich materiálov na kápov z konkurenčných klanov, ako keby ich už teraz nebolo v obehu dosť. (Zatiaľ) posledný kápo, ktorý cítil svoju vnútornú silu odvolávajúc sa na svoju ekonomickú gramotnosť, a presvedčený svojim okliešteným klanom o jedinečnosti svojho kápa, sám seba oklamal, že on je Bohom vyvolený minister financií a on ako LGBTI liberál sa predsa nemôže rúhať Božej vôli,  a tak tvrdošijne si išiel za svojim vytúženým ministerstvom financií, až to chvíľu vyzeralo tak, že capo di tutti capi Matovič tento tlak neustojí a za cenu zachovania mieru medzi klanmi kápovi Sulíkovi vyjde v ústrety. Žiaľ, kápo Sulík so sebe vlastnou pýchou (nedal si rúšku na tvár) z tejto demonštrácie sily vyšiel ako Matovičova handra, ktorú capo di tutti capi použije na vytretie hocičo, vrátane toho.

Ešte si doplňme, že ideologické spektrum, ktoré je reprezentované touto nadčasovou koalíciou, je tak protichodné, že podľa momentálne platných zákonov prírody sa nedá spojiť. Predstavme si, že chceme spojiť rovnaké póly magnetov. Ak máme väčšiu silu ako magnety, tak dokážeme spojiť a držať pokope aj ich rovnaké póly, ktoré sa vzájomne neustále odpudzujú. Avšak v momente ako na nich prestaneme pôsobiť vonkajšou silou, tak magnety od seba doslova odletia minimálne na vzdialenosť, v ktorej na seba nedokážu pôsobiť. Otázne však je, či má capo di tutti capi Matovič dostatok sily na to, aby udržal všetky klany a egá jednotlivých kápov pokope aj v stave, v ktorom je od samotného začiatku prítomný obrovský vzájomný odpor. Nechajme sa prekvapiť a dávajme si pozor, aby tie za chvíľu letiace magnety nezničili celú našu republiku.

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.