Založ si blog

Koniec hegemóna polopate

Dnešné (8.11.2022) kongresové voľby v USA sú podľa slov Bidena rozhodujúcim momentom pre osud americkej demokracie (rozumej režimu liberálnych demokratov nielen v USA, ale aj v nimi podmanených územiach cez kadejakých vlastizradcov, zapredancov a kariérnych „diplomatov“). Prieskumy verejnej mienky predpovedajú však víťazstvo Trumpových republikánov, čo v radoch liberálnych demokratov vyvoláva paniku v obave, že s návratom republikánov a Trumpa k moci, dôjde celosvetovému pádu režimu liberálnej demokracie a jeho agresívnej dúhovej agendy. Rovnako ako tomu bolo v posledných prezidentských voľbách v USA, tak aj do týchto volieb údajne zasahuje Rusko, pomaly každý sympatizant Trumpa je agentom Kremľa a Putinov troll. Boja sa však aparátčici režimu liberálnej demokracie viac Trumpa alebo Putina?! Odpoveď nájdeme na Ukrajine. Predtým je však potrebné spomenúť dve udalosti z minulosti, ktoré rozzúrili amerického hegemóna. Saddam Hussein začal požadovať za irackú ropu eurá a nie doláre. Muammar Kaddáfí chcel vytvoriť tzv. africký dinár, za ktorý sa mala obchodovať ropa a nerastné bohatstvo pochádzajúce z afrického kontinentu, čím by sa zbavil dolára ako zúčtovacej peňažnej jednotky. Ako títo dvaja rebeli dopadli, vieme. A teraz si povedzme, čo je hlavnou príčinou americkej zástupnej vojny na Ukrajine? Mnohí už určite tušíte, kam smerujem, ale pre tých, ktorí ešte stále trávia svoju myseľ propagandou liberálno-demokratického režimu, uvádzam nasledovné chronologicky usporiadané skutočnosti:

1. Všetko to začalo po finančnej kríze v rokoch 2007-2008, ktorá vznikla v USA. Spoľahlivosť vlády USA ako partnera v globálnych finančných záležitostiach bola zničená (finančný svetový poriadok pod absolútnou dominanciou a kontrolou amerického dolára).

2. V roku 2009 Rusko hostilo prvý samit BRICS s cieľom vytvoriť lepší medzinárodný finančný systém s Čínou, Indiou, Brazíliou, Južnou Afrikou a neskôr s budúcimi partnermi BRICS+. Skrátka nový „multipolárny poriadok“. BRICS týmto spochybňuje štatút amerického dolára ako rezervnej meny sveta.

3. Spochybnenie štatútu amerického dolára ako rezervnej meny sveta odštartovalo novú studenú vojnu s Ruskom a Čínou. Nakoľko Rusko je jadrovou superveľmocou a Čína má tiež jadrové zbrane, tak priama vojenská intervencia a „demokratizácia“ nebola skrátka možná. Štátny dlh USA je teraz na úrovni 31,265 biliónov USD, celkový dlh USA je na úrovni 92,987 biliónov USD a celkové nefinancované záväzky USA sú na úrovni 172,486 biliónov USD a to všetko bez akéhokoľvek prebytku vlády USA na zaplatenie čohokoľvek z toho. Len viac dlhov a tlače nekrytých peňazí.

4. Vláda USA vie, že bez štatútu rezervnej meny je v bankrote. Bez tlače nekrytých peňazí na chrbty iných národov je to pre USA jednoducho koniec hry. Ale nielen pre USA, pretože EÚ a väčšina západných demokracií nasledovali americký model nekonečného vytvárania dlhov a nekrytých peňazí.

5. Prečo EÚ tak poslušne obetuje vlastnú prosperitu zástupnej vojne USA na Ukrajine? Pretože, ak sa USA zrútia, zrútime sa spolu s nimi. Spojenectvo je zlepené strachom zo sebadeštrukcie (rozumej existencie USA a EÚ). Preto všetky tieto európske liberálne bábky stoja za USA a podporujú eskaláciu a predlžovanie ozbrojeného konfliktu a prípadne aj rozdúchanie ďalších, čo sa väčšine ľudí zdá úplne nelogické až absurdné.

6. BRICS+ bol na dobrej ceste spustiť svoj nový globálny finančný systém do roku 2030. Ukrajina je nástrojom na konflikt s Ruskom a Taiwan je nástrojom na konflikt s Čínou. Nakoniec budú USA a NATO oficiálne vo vojne s Ruskom a Čínou. Zdá sa, že jednoducho nemajú inú možnosť.

7. Buď je to vojna s Ruskom a Čínou, ktorá má zastaviť BRICS+, alebo finančný kolaps USA, EÚ a celého cirkusu s tlačením dlhov a nekrytých peňazí. Nikdy to nebolo o obyvateľoch Ukrajiny. Ukrajina je vedľajšia. Hlavná udalosť ešte len príde.

8. Plánom USA bolo dostať Ukrajinu do NATO, aby Ukrajina zaútočila na Krym, aby Rusko odvetilo členovi NATO a použitím článku 5 tak vtiahli do vojny celú alianciu. Putin a jeho poradcovia to veľmi dobre vedeli a preventívnym úderom na Ukrajinu zaskočili USA. A týmto momentom prekvapenia získal Putin obrovskú strategickú a časovú výhodu, ktorú už nepustí.

Takže, ak by režim liberálnych demokratov, ktorý do Ukrajiny nalieva miliardy na úkor vlastného obyvateľstva, stratil väčšinu v kongrese a moc by prevzali republikáni, ktorých hlavným heslo je Amerika na 1. mieste, tak Ukrajina by prišla o kľúčového spojenca a sponzora. Bez vojenskej a finančnej podpory od USA by zostala už len ako kotva na potápajúcej sa lodi s názvom Európska únia, ktorá by sa jej snažila čo najskôr zbaviť, pretože živenie nevyhrateľnej vojny proti Rusku na úkor „domáceho“ obyvateľstva únie, by spôsobilo volebný výprask európskych liberálnych demokratov a následný rozpad tohto žalára národov pod diktátom zvratného a dekadentného dúhového Bruselu. A teda nám už len ostáva dúfať, že tento scenár sa naplní.

P.S.: Vyzerá to tak, že čím viac sa snažia títo zdochýnajúci euroatlantickí hegemóni odstaviť Putina od moci, tak všetkým, čo robia ešte väčšmi upevňujú jeho moc nielen doma v Rusku, ale aj vo svete. Veď ako inak by sa dalo vysvetliť to, že konflikt na Ukrajine údajne prehráva, jeho popularita sa rúca, ale on aj napriek tomu dokáže ovplyvňovať americké voľby a určovať nové usporiadanie sveta a nový multipolárny svetový poriadok. „Kdepak dúhoví soudrozi z Washingtonu a Bruselu udelali chybu?!“

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.