Založ si blog

Bezpečnostná stratégia Slovenska = propagandistická brožúrka? !

Návrh novej bezpečnostnej stratégie Slovenska je obyčajná propagandistická brožúrka, plná protichodných tvrdení a zavádzajúcich faktov. Pokiaľ raz tento dokument vstúpi do platnosti a my ako strana (teda NÁRODNÁ KOALÍCIA) v budúcnosti budeme mať dosah na jeho existenciu, tak ho určite bez váhania pošleme na smetisko dejín.
Bezbrehé podlizovanie sa Severoatlantickej aliancii je hlavným motívom tohto dokumentu. Z každej vety na človeka vyskočí informácia o tom, ako sme veľmi radi členmi tejto aliancie a ako veľmi chceme byť vernými členmi v jej službách. Keď náš minister zahraničných vecí hovoril o zápecníckej politike, tak asi myslel tento dokument, ktorý nás postavil na prvé miesto za pecou zvanou NATO.

Medzinárodné právo je druhou najhlavnejšou frázou používanou v dokumente. Je to vraj jeho dodržiavanie spoločne s členstvom v NATO, ktoré nás udrží v bezpečí. Protichodnosť týchto tvrdení je donebavolajúcim prejavom nulovej sebakritickosti autorov tejto brožúrky. Keď to boli vedúci členovia NATO, ktoré sa zasadilo o eróziu medzinárodného práva pred rokom 2014 vojnovými zločinmi v Juhoslávii, Iraku, Sýrii a Líbyi.
Tretím motívom tohto dokumentu je hrozba z Ruska, pred ktorou nás má NATO chrániť. Bláznivé predstavy jeho autorov nás priviedli k záveru, že Rusko a pripojenie Krymu sú hlavným bezpečnostným rizikom v našom regióne. Zabúdajú však, že precedens na separáciu a následne umelé vytvorenie štátu v medzinárodnom poriadku vytvorili práve vedúce krajiny NATO, keď vytvorili Kosovo. Pri migrácii zase zabúdajú na to, že ju spustili ich intervencie v rozpore s medzinárodným právom v oblasti Blízkeho východu a Severnej Afriky.

Inak, ako stratou zdravého rozumu a úsudku sa tento dokument nazvať nedá. Informácia o podiele zahraničných neziskoviek na tomto projekte je potvrdená v článku, kde redakcia Pravdy označuje za jedného zo spoluautorov pamfletu Tomáša Valášeka, zamestnanca amerického think tanku Carnegie, ktorý mimochodom veľmi živo podporoval vojny USA na Blízkom východe. Toto chceme? Aby naše bezpečnostné záujmy určovali vojnoví štváči a prisluhovači vojnových zločincov? My, teda NÁRODNÁ KOALÍCIA, nie!
Valášek: Potrebujeme novú stratégiu, žijeme v inom svete
Nová bezpečnostná stratégia rezortu diplomacie nebude manuál, ako sa má Slovensko správať v každej zahraničnopolitickej situácii.
spravy.pravda.sk

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.