Založ si blog

Truban – líder, ktorého Slovensko nechce!

Už je na Slovensku zvykom, že lídri pravicových strán sa pred voľbami pasujú do roly budúceho predsedu vlády. Posledné roky im to síce nevychádza a sú skôr na smiech, ale čo už. Dnes už si mnohí asi nespomínajú, ako sa Rado Prochádzka videl pred minulými voľbami v kresle premiéra. A realita bola taká, že so svojou vtedajšou stranou už krátky čas po voľbách upadol do zabudnutia. Dnes už si na Prochádzku nikto ani nespomenie a aký nádejný gazda to bol.

Nikoho nezaujímajú problémy ľudí, ale len funkcie, kto sa kde uprace a ich túžbou nie je pomôcť ľuďom a Slovensku, ale sebe. Nezabudnuteľné bolo vystúpenie prezidenta Kisku, kde sa v priamom prenose vyfarbil a priznal, že ide prevziať moc. Neskôr mu poradcovia poradili, aby radšej rozprával, že už ide prevziať zodpovednosť. Znie to o dosť lepšie z marketingového hľadiska.

V dnešnej liberálnej opozícií je kandidátov na funkciu premiéra neúrekom, ale koľkí z nich reálne poznajú procesy ako veci fungujú v našom štáte?! Premiérom sa vidí bývalý prezident Andrej Kiska, ktorý „omylom“ krátil dane pri svojej volebnej kampani, aj keď už okúsil realitu politického života a jeho strana veľmi vysoko s preferenciami vyskakovať nemôže. Najnovšie zdobia Slovensko jeho billboardy, kde má zaliatu tvár červenou farbou.

Strana, ktorá má dnes z pravicového spektra najvyšší výtlak je, aspoň podľa preferencií, Progresívne Slovensko držiace sa za ruku so Spolu. Tento liberálny tandem sa umiestňuje v prieskumoch na druhom mieste. Teda teoreticky sú oni na pozícií, že by mohli pokukovať po kresle premiéra, keďže už aj prezidentka (donedávna podpredsedníčka Progresívneho Slovenska) sa netají tým, že nikde nie je napísané, že poveriť zložením vlády musí práve víťaza. Aj keď doteraz toto nepísané pravidlo všetci doterajší prezidenti dodržiavali, ak už teda chceme byť slušní a demokratickí. Realita je však taká, že ľudia ich jednotku nechcú. Podľa prieskumu agentúry AKO pre Hospodárske noviny totiž najviac ľudí chce mať za predsedu vlády Petra Pellegriniho. Šéf Progresívcov Michal Truban sa umiestnil na nelichotivom desiatom mieste. Získal len 2,8% hlasov. Predbehli ho Fico, Harabin a dokonca aj Kotleba s Kollárom. Vyzerá to tak, že Slováci majú dosť rozumu na to. aby chceli v tejto vrcholovej pozícií niekoho, kto v minulosti užíval drogy, niekoho, kto si občas dal LSD a možno dokonca s týmito látkami kšeftoval (5 gramov bieleho). Zdá sa, že zoskupenie Progresívne Slovensko – Spolu by malo prepriahnuť kone. A za jednotku dať akože „nového“ politika Mira Beblavého. Ten síce už bol vo všetkých stranách a chýba mu podľa môjho názoru charizma, ale aspoň neholduje drogám. Aj on v zmienenom prieskume s 5% percentami predbehol Trubana. Aj keď ešte v zálohe stále môže byť Kiska, ako spojenie Progresívne Slovensko Spolu Za ľudí, pretože projekt môže vykryštalizovať aj takto, veď poznáme marketingový príbeh Zuzany Čaputovej, keď v prezidentských dostihoch nahradila Mistríka.  Ale ja tu nie som na to, aby som niekomu nejako radila.

Podstatné je, že táto hra Slovákom nijako nepomáha, problémy nášho každodenného života sa neriešia, riešia sa funkcie a fleky….

 

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier