Založ si blog

Nech provokuje Trump Putina cez Aljašku a Čukotku, nie Európu!

„Cvičenie DEFENDER – Europe 20 je mnohonárodné cvičenie vedené USA, vrátane účasti NATO. Je to najväčšie nasadenie ozbrojených síl USA v Európe za viac ako 25 rokov, pričom 20 000 vojakov bolo nasadených priamo zo Spojených štátov do Európy. Prejavuje tak angažovanosť USA v NATO a jej odhodlanie stáť za svojimi európskymi spojencami a partnermi.“ (Zdroj: https://shape.nato.int/defender-europe)

K tejto oficiálnej informácii o akcii NATO pod vedením USA snáď len doplním, že sa jedná o cvičenie v blízkosti ruských hraníc a kľudne to môžeme považovať ako provokáciu USA voči Ruskej federácii. Som si vedomá toho, že veľa rusofóbov so mnou nebude súhlasiť a budú sa paprčiť, že Rusko je bezpečnostná hrozba pre Európu. A to je fakt, Rusko je bezpečnostná hrozba, keď ho budeme dráždiť, provokovať a tlačiť do kúta. Rusko sa bude brániť, a keď sa niekto tomu čuduje alebo to považuje za ruskú agresiu, tak je to obyčajný hlupák a blbec.

 

Za posledných pár rokov Ruská federácia dostatočne demonštrovala svoju silu, vyspelosť nových zbraňových systémov, kvalitu svojich ozbrojených síl a odvahu postaviť sa na odpor akejkoľvek agresii aj voči spojencom Ruska. Ozbrojené sily pod vedením prezidenta Putina dali jasne najavo, že už viac nebudú tolerovať imperiálne chúťky USA a niektorých krajín západnej Európy a že to myslia smrteľne vážne dokazuje, že nemajú problém zasiahnuť na ktoromkoľvek svetadiele, vrátane toho amerického.

Slovensko ako spojenec USA v obrannej aliancii NATO rozhodne nemá záujem o vojnu proti Ruskej federácií, rovnako ako väčšina krajín Európy a zvyšku NATO. Preto si dovolím našim americkým partnerom pripomenúť niekoľko geografických faktov, ktoré sú im určite známe.

To, že planéta Zem je guľatá zhodou okolnosti ľudstvo zistilo počas toho ako Európania objavili americký svetadiel. Je dosť možné, že našim partnerom z USA to uniklo, nakoľko vtedy bol severoamerický kontinent obývaný pôvodnými Američanmi. Tak ich prosím, aby tento 500 rokov známy fakt brali do úvahy a začali ho aktívne používať. Keď sa pozrieme na mapu našej planéty, tak zistíme, že Ruská federácia a USA sú od seba vzdialené len niekoľko kilometrov, konkrétne ich hranice sú od seba vzdialené 85 kilometrov. Keďže USA je od Európy vzdialené niekoľko tisíc kilometrov a leží medzi nimi nejaký Atlantický oceán, tak považujem za zbytočné, aby sa tieto provokácie USA voči Rusku diali práve u nás na území Európy.

 

 

 

Takže, keď USA tak veľmi túžia po vojne s Ruskom, tak by bolo pre celý svet prospešné, keby tak učinili mimo Európy a nezneužívali na provokáciu Ruska národy a územie Európy. Ak tak veľmi túžia po meraní si síl s ruskou armádou, tak im vrelo odporúčam oblasť Aljašky a Čukotky.

Z minulosti vieme, že USA na naštartovanie svojej ekonomiky a ochranu nadvlády dolára ako rezervnej meny sveta veľmi radi vyvolávajú vojny mimo svojho územia a s veľkou obľubou zásobujú svojimi zbraňami všetky strany vojenských konfliktov.

 

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Tomáš Taraba

Taraba sa dohodol s KDH na zmene zákona, ktorý bude riešiť odstrel medveďa

16.04.2024 12:22

Legislatívny návrh je podľa ministra do veľkej časti stotožnený s tým, ako chcelo situáciu riešiť MŽP.

SR ÚV MZVEZ Fico Blanár rokovanie kontrola TK BAX

Fico odmietol nový migračný pakt EÚ, opatrenia označil za diktát

16.04.2024 11:59

Toto nie je tá solidarita, o ktorej sme hovorili, povedal predseda vlády.

žiga

Záverečné reči v procese so Štefanom Žigom nakoniec neodzneli

16.04.2024 11:46

Obhajoba proti rozhodnutiu podala sťažnosť. Tou sa bude zaoberať Najvyšší súd SR.

Kukláči / Polícia /

Kukláči so samopalmi zasahovali v Kaplnej. Pri akcii Zvar zadržali dve osoby

16.04.2024 11:22

V jednom z objektov v obci dochádzalo k nelegálnemu odčerpávaniu motorovej nafty z produktovodu vedúceho zo Slovenska do Česka. Polícia zverejnila autentické zábery zo zásahu.