Založ si blog

Ruská „agresia“ voči Taliansku v praxi

Situácia v Taliansku je každým dňom horšia a horšia. Denný prírastok infikovaných sa neustále zvyšuje a medzi obete koronavírusu so smrteľnými následkami patria už aj lekári a zdravotnícky personál. Pokúsim sa byť politicky korektná voči nášmu euroatlantickému ukotveniu a našim slniečkárskym kávičkárom a pravdoláskarom. Žiaľ, Taliansko sa dostalo do bodu, kedy takáto politická korektnosť pre nich viac nie je možná. Rovnako ako Slovensko, aj Taliansko je členom Európskej únie a obrannej aliancie NATO. Avšak, zúfala situácia si žiadna „zúfalé“ činy. Taliansky premiér Giuseppe Conte požiadal o pomoc najmocnejšieho muža sveta, Vladimíra Putina. A čuduj sa svete tento „najhorší svetový diktátor“, ktorý ohrozuje svetový mier a svetovú bezpečnosť, talianskej prosbe vyhovel a Rusko deviatimi lietadlami od dnešného dňa začína posielať do Talianska odborníkov – virológov, medicínske zariadenia, ochranné a dezinfekčné prostriedky, mobilné komplexy, testovacie zariadenia, lieky a pod., aby pomohlo Talianom čeliť pandémii koronavírusu.

Prezident Putin touto úlohou poveril ruského ministra obrany Sergeja Šojgu. Ak pre Ruskú federáciu je takáto humanitárna pomoc Taliansku úlohou pre ministerstvo obrany, tak je namieste otázka, prečo nekoná NATO?. Veď Taliansko je členom tejto obrannej aliancie. Možno Taliani majú len obavy požiadať NATO o humanitárnu pomoc, nakoľko vieme, že NATO za humanitárnu pomoc považuje dodávku bômb, zbraní, chaosu a dlhoročnú vojenskú okupáciu. Slniečkári a kávičkári to určite nepriznajú a budú vymýšľať nemožné konšpirácie o ruskej invázií a agresii, ale po Európskej únii zlyhalo aj NATO. Môžeme len dúfať, že u nás sa situácia nezhorší na úroveň Talianska, lebo so súčasnou vládnucou garnitúrou môžeme len snívať o pomoci zo strany Ruska.

PS: Ale určite naša nová vláda nezabudne riešiť vojenské základne USA na našom území a nákup ďalšej armádnej techniky, veď 2% HDP sme sa zaviazali dávať na obranu.

 

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?