Založ si blog

Keď sa Matovič hrá na krízového manažéra

Nezmyselné tlačové konferencie novej vládnej koalície, na ktoré osobne dohliada sám principál Matovič namiesto toho, aby poskytoval nevyhnutné informácie pre obyvateľstvo, sa takmer vždy zvrhnú na frašku a emocionálne výlevy, ktorých „leitmotívom“ sú útoky na Pellegriniho krízový štáb. Na všetky jeho opatrenia, ktoré ešte teraz plnia svoju úlohu a úspešne bránia katastrofickému rozširovaniu pandémiu na Slovensku. Nebudem Vás dráždiť detailmi, stačí, že nás dráždia noví vládni politici. Tak v krátkosti zopár mojich výhrad a postrehov z posledných dní.

  1. Matovič sa zbláznil. Vyvádza ako nepríčetný cholerik v nekontrolovateľnom hysterickom amoku. Takéto správanie je v rozpore s potrebami súčasnej situácie, ktorá si vyžaduje racionálne zmýšľanie a uvážené kroky, ktoré zabránia tomu, aby sa situácia vymkla kontrole. Žiaľ, konanie nového premiéra sa k takému konaniu ani zďaleka nepribližuje. Štátnik sa správa inak, stačí si pozrieť vystúpenia lídrov iných krajín.

Odporúčanie: „Pán premiér, odovzdajte riadenie krízového štábu skúseným odborníkom, ohrozujete nás všetkých!“

  1. Z Číny dorazil zdravotnícky materiál, ktorý zabezpečil bývalý premiér Pellegrini. Tieto fakty však nezabránili tomu, aby nový minister obrany Jaroslav „jastrab“ Naď nezneužil túto potešujúcu informáciu na propagandu teroristickej organizácie NATO, predsa je ňou posadnutý. Konkrétne sa nechal počuť, že NATO nám vraj zabezpečilo cca 70 ton zdravotníckeho vybavenia z Číny (ktoré zaplatíme z rozpočtu SR) a prepravu zabezpečovala ukrajinská spoločnosť prevádzkujúca komerčnú nadrozmernú nákladnú leteckú dopravu, teda na faktúru a v prípade potreby je pán minister Naď pripravený opätovne objednať túto komerčnú leteckú nákladu dopravu. Pritom obranná aliancia NATO má k dispozícií jednu z celosvetovo najväčších flotíl nákladných lietadiel s dlhým doletom a Slovensku, ako jej členovi, by teda jedno lietadlo na prepravu taktického zdravotníckeho materiálu mohla poskytnúť, keďže naše ozbrojené sily také nevlastnia. Kvôli čomu teda tá vďaka? Veď NATO nič neurobilo.

Odporúčanie: „Pán minister prestaňte šíriť „NATO“ propagandu!“

  1. Politický nováčik Juraj Šeliga, ktorého „vycvičil“ americký politický neokonzervatívny inštitút*, sa prvýkrát zviditeľnil ako hovorca apolitického protištátneho prevratu s názvom Za poslušné Slovensko (už ako vytrénovaný posol amerického neokonzervativizmu), aby mohol rovno nastúpiť do parlamentu ako jeho podpredseda. Takže tento „neocon**“ nám so sebe vlastným uplakaným prejavom predniesol najgeniálnejšie hightech krízové riešenie zúriacej pandémie, a to špehovanie pohybu obyvateľov cez mobil. Klobúk dole pred dokonalou politickou propagandou, ktorá na ľudí zapôsobí, pretože používať moderné informačné technológie je predsa cool a in, hlavne u mladších generácií. Avšak nezabúdajme na to, že je to absolútne sprosté zbytočné populistické riešenie, ktoré je nepotrebné, keďže týmito údajmi dokáže v prípade potreby disponovať podľa všetkého aj ministerstvo vnútra a vedia ho poskytnúť aj tajné služby. Teda absolútne nepotrebné bezvýznamné, avšak marketingovo príťažlivé riešenie, ktoré tu už v inej podobe dávno funguje, ale podlieha bezpečnostným previerkam, čiže sa o ňom nerozpráva verejne.

( * https://www.johnjayfellows.com/news/2019/06/25/alum-profile-juraj-seliga )

(** Neoconi – Neokonzervatívci veria, že silu možno v medzinárodných vzťahoch použiť ako nástroj dobra, čiže na šírenie demokracie a udržiavanie hegemónie Spojených štátov.)

Odporúčanie:  „Pán Šeliga, „amerického neocona“ Slovensko akurát teraz nepotrebuje. Ďakujeme, radšej odídte ako Váš predseda Andrej Kiska.“

  1. Super ekonóm Sulík dúfam, že ako jediné riešenie už úradujúcej ekonomickej krízy, ktorá bude mať nielen na slovenský hospodársky priestor zásadné negatívne dopady, nebudete riešiť len finančnou injekciou v podobe kvantitatívneho uvoľnenia peňazí Európskou centrálnou bankou, lebo to nie je riešenie, ale len populistické odďaľovanie istého ekonomického kolapsu.

Odporúčanie:  „Pán minister Sulík okamžite začnite riešiť diverzifikáciu slovenskej ekonomiky alebo odíďte.“

 

Na záver nám všetkým prajem, aby sme pandémiu prežili v zdraví a pomaly sa začali pripravovať na jej isté negatívne dopady. Pretože spoliehať sa, že to vyrieši tento náš vládny zlepenec je príznakom absencie zdravého rozumu.

V blízkej dobe skúsim načrtnúť možný scenár absolútnej štátnej moci v rukách zapredaných liberálnych fanatikov.

 

PS: Pán premiér, ste premiér Slovenskej republiky a nie krízový manažér, tak sa podľa toho už konečne začnite aj správať!

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko vraj dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.