Založ si blog

Dvojtvárny Matovič a jeho skutok sa nestal

Nová politická „móda“, ktorá dorazila na Slovensko s príchodom Matovičovej vlády „odborníkov“ je rovnako tragická ako Matovičove cirkusantské exhibície, ktorými zaujal a presvedčil povrchných dôverčivých voličov. Zdá sa, že Matovičov cit pre politický marketing a jeho exhibicionistická povaha na slovenských voličov platia. Definuje tak politickú kultúru, tým aj aktuálnu „módu“ a úroveň komunikácie medzi volenými zástupcami a ľudom. To sme teda dopadli!

Momentálne sme svedkami a mnohí aj obeťami veľmi unikátneho ponímania politickej zodpovednosti a komunikácie, hlavne Matovičovho ansámblu (matovičovej sebranky) „odborníkov“, ktorí zavádzajú nebezpečný precedens v ponímaní politickej zodpovednosti. Odborníkom a vysokým funkcionárom už môže byť kľudne aj absolvent základnej školy, dôležité je mať správnu stranícku knižku. Za chybné rozhodnutia, krivé obvinenia, vlastnú neschopnosť, politické a ekonomické prešľapy sa jednoducho všetkým voličom Matovičov ansámbel ospravedlní a vec je vyriešená, SKUTOK SA NESTAL. Ak by toto nedajbože urobil niekto iný, tak Matovič by vyskakoval 4 m do výšky a škriekal ako pavián, pričom by požadoval okamžité odstúpenie, zatknutie, odsúdenie a možno aj trest smrti. Dvojaký meter je u neho bohužiaľ realitou.

Jednoduchým ospravedlnením vybavia a zametú pod koberec všetko, čím sa nemôžu pýšiť alebo nevedia dôveryhodne vysvetliť. Neodborné rozhodnutia, ktoré nám dusia ekonomiku, pokračovanie v politickom ponímaní spravodlivosti, rodinkárstvo, podozrivé obstarávania a iné, sa jednoducho vyriešia tak, že Matovič a jeho najatí „odborní“ pritakávači spoločne urobia tlačovku, na ktorej sa hromadne a kajúcne ospravedlnia, čím sa podľa právnej terminológie, priznajú a aplikujú inštitút účinnej ľútosti. Po priznaní sa k svojej neschopnosti počas zastávania verejnej funkcie a slušnom ospravedlnení by v každej normálnej krajine nasledovala abdikácia a stiahnutie sa z verejného života. Tomu sa hovorí spoločenská zodpovednosť, ktorú by mal mať každý, kto sa vôbec uchádza o akúkoľvek verejnú funkciu. Avšak, to by nemohla súčasná vládna elita považovať obyčajné ospravedlnenie za „skutok sa nestal“.

PS: Kedy začne fungovať spravodlivosť, v rozhodnutiach bude uvedené skutok sa stal, skutok je trestným činnom a vinníci sa nám nebudú viac smiať do tváre?! Skoro to asi nebude. Veď počkáme si na to, kto bude novým generálnym prokurátorom, aj keď opäť to bude asi len fraška s deklarovaným odpolitizovaním polície, prokuratúry či súdnictva. Takým malým testom spravodlivosti bude aj vyšetrenie daňových podvodov Andreja Kisku.

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.

Každé desiate dieťa v USA žije s rodičom - alkoholikom

Našli fľašu alkoholu a s bratom sa napili. Záchranári ratovali 5-ročného chlapca v bezvedomí

03.05.2024 17:47

Dieťa z dôvodu intoxikácie previezla do Banskobystrickej nemocnice.