Založ si blog

Kočnerova kniha bude isto bestsellerom

V posledných dňoch, týždňoch, mesiacoch a aj rokoch sa dejú veci ako z amerického filmu. Nie, nie sme tak ďaleko v kinematografii, ale slovenská realita politického života je ako z pera Quentina Tarantina.

Kauza Gorilla, vražda novinára a jeho priateľky, protivládne protesty, prezident na kávičke dohaduje biznis s pochybnými osobami, Kočner ako riaditeľ celej štátnej správy vrátane súdnictva, voľby prezidenta vyhráva neznáma pani, na čelo vlády sa dostáva šašo, ktorý ako premiér postuje bazové sirupy či chleby s cibuľou a spolu s ním údajní pašeráci drog či kamaráti Kočnera ako najvyšší ústavní činitelia. Mohli by sme o tom nakrútiť aj seriál na štýl Mediciovci alebo Hra o tróny.

Celkom vtipne, resp. skôr tragikomicky, vyznieva aj včerajšie divadlo o odstúpení ex-priateľky a matky dieťaťa nášho RODINNE ZALOŽENÉHO predsedu parlamentu. V nedeľnej diskusnej relácii premiér Matovič oznámi, že novej splnomocnenkyni nedá auto, resp. oznámi, že ho nepotrebuje, lebo je dosť bohatá pani a zrazu popoludní nám pani splnomocnenkyňa oznámi, že sa vzdáva mandátu. Dôvody nekomentujem (komentujú iní), ale tak ako ona, by mali odísť ďalší….napr. aj ten, ktorého spomenula. Ten, ktorý raňajkoval s Kočnerom. Ona bola „len“ na jachte s Kočnerovou ex-manželkou a zrazu mediálny lynč. PODĽA AKÉHO KĽÚČA MÉDIA SELEKTUJÚ, KTO SA MÔŽE A KTO SA NEMÔŽE KAMARÁTIŤ S KOČNEROM?! Veď aj predseda parlamentu s ním žúroval (kamarátstvo Kollár – Kočner viac tu) a mnohí iní politici či vysokopostavení štátni predstavitelia. ROVNAKO, AKO TÍ Z MINULEJ VLÁDY, TAK AJ ZO SÚČASNEJ.

Otázkou ostáva, kedy Kočner začne rozprávať, resp. písať knihu a následne scenár filmu o svojom živote. S kým sa stretol, robil biznis, vybavoval, zabával sa, fotil sa. Myslím, že na tomto zarobí, pretože kniha by bola určite bestsellerom a film by ašpiroval na Oscara. Jedna bábkoherečka by sa dokonca v tejto inscenácii mohla stvárniť úplne sama. Mnohí aktéri by sa však zo Slovenska odsťahovali, resp. verejne sa už neukazovali. Aj keď niektorí sa tvária, že s ním nikdy neraňajkovali a neriešili voľbu generálneho prokurátora. No asi len my máme vidiny.

PS: Kočner, aj keď zatiaľ len obvinený, je už dlhšie označovaný za mafiána. Súd rozhodne o jeho vine, resp. nevine. Ale už dnes vieme, že má za ušami. Za ušami má aj veľa ľudí, s ktorými prišiel do kontaktu. Či na jachte, či na oslave, či na obchodnom stretnutí…. Ale, ak v stredu potrebujeme splnomocnenca pre rodiny, lebo ministerstvo nestíha a zákony máme deravé, no v nedeľu už splnomocnenca pre rodiny nepotrebujeme, tak tomu sa už povie iné KOCÚRKOVO. Aspoň mohli zachovať dekórum a menovať tam človeka, ktorý sa roky agende rodiny venuje a nie je takých osôb málo, len nemajú potrebu sa ukazovať a predvádzať. Dokedy budú stačiť vymyslení bakalári z pochybných súkromných vysokých škôl, rôzni nedotknuteľní aktivisti, tí, čo vedia kričať a hrať divadlo, náboženskí fanatici, milionári alebo Borisove kamošky s výhodami?! Začnú tento štát niekedy riadiť ľudia s odbornosťou a adekvátnym vzdelaním?

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30, aktualizované: 08:05

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.