Založ si blog

Kedy príde humanitárna pomoc pre Slovensko?

Slovensko sa po skončení leta – dovolenkového obdobia a prázdnin – vráti naspäť do krutej reality. Všetko nasvedčuje tomu, že to bude realita druhej vlny obmedzení v dôsledku pandémie COVID-19. Aké obmedzenia si pre obyvateľstvo pripravuje vláda a krízový štáb sa pri súčasnom zložení nedá vôbec predpokladať. Nakoľko v tejto vládnej koalícii platí nepísané pravidlo, že nejde o to, aký efekt prinesú konkrétne opatrenia, ale s akou pozlátkou a pátosom sa to odprezentuje nič netušiacemu obyvateľstvu. Môžeme teda predpokladať, že premiér Matovič namiesto toho, aby riešil skutočné problémy republiky, bude sám sebe robiť hovorcu na niekoľkohodinových plačovkách. Obyvateľstvo môže očakávať nasledovné. Keďže počas prvej vlny súčasná Matovičova vláda len pokračovala v opatreniach, s ktorými prišla Pellegriniho vláda, a ak niečo aj vymysleli, tak to bolo viac kontraproduktívne ako prospešné. Dôsledky chybných rozhodnutí ešte len pocítime, hlavne tie ekonomické.

 

Počas leta sa riešilo hlavne plagiátorstvo a kadejaké žabomyšie vojničky vedené hlavne proti Borisovi Kollárovi a jeho „rodine“. Dokonca aj COVID-19 išiel bokom, cestovať sa mohlo do zahraničia a aj po Slovensku (pamätáme si dúfam, keď to Matovič počas veľkonočných sviatkov zakázal a občania v spolupráci s policajtmi jeho „prospešné“ nariadenie sabotovali). Najviac však išlo bokom to najdôležitejšie – ekonomické dopady prvej vlny pandémie. Nielen tie, ktoré prišli bezprostredne, ale ani tie, ktoré sa na nás nezadržateľne rútia a ich dopad môže mať likvidačné následky na celú našu spoločnosť.

 

Smutné však je, že tí, ktorí tu vytvárajú alebo v minulosti vytvárali hodnoty a poctivo a zodpovedne platia všetky dane a odvody štátu, sú dnes štátom najmenej chránení a ešte pomaly aj ním terorizovaní. Namiesto toho, aby vláda aplikovala celoplošnú pomoc, tak vymýšľa kadejaké zložité a selektívne spôsoby pomoci, ktoré sú častokrát sprevádzané tak zložitým administratívnym procesom, že veľa ľudí sa na to doslova vykašle, lebo na to nemá nervy, keďže v mnohých prípadoch ani samotní úradníci netušia, čo to vláda vymyslela a ako to majú sprocesovať. Tak to býva, keď vládnu diletanti.

Smutné je, že títo vládni emocionálni invalidi, sa už stihli vyvŕšiť na dôchodcoch a zrušiť im 13. dôchodok. Vraj na to nie sú peniaze. Pravda však je, že peniaze na to sú. Pretože už si táto vláda stihla na finančných trhoch požičať historický najvyššiu sumu v ére Slovenskej republiky. Dokonca sa náš turista po návrate z výletu v Bruseli chválil, akú rozsiahlu a nadštandardnú pomoc pre Slovensko vybavil. Zatiaľ sme však pocítili a niektorí aj precitli akurát tak ich uplakané reči, šaškovanie pred kamerami a vyhováranie sa na prázdnu špajzu a stroskotanú ekonomiku, ktorú zdedili po Smere. Zaujímavé však je, že dopyt po štátnych dlhopisoch bol vo výške cca 15 miliárd eur, čo znamená, že naša ekonomika bola vo vynikajúcej kondícii a rozhodne nie v takom stave ako ju prezentovali hlavne Matovič, Heger a „výpredajový expert štátneho majetku“ Sulík (https://ekonomika.sme.sk/c/22399530/slovensko-predalo-statne-dlhopisy-za-4-miliardy-eur.html).

Takže peniaze pre podporu ekonomiky, pre pomoc pracujúcim, pre pomoc domácim podnikateľom, na rodičovské príspevky, pre pomoc dôchodcom, invalidom, atď. proste nie sú. Ale, nejakým zázrakom, máme dostatok peňazí na nakupovanie predražených amerických zbraní (ktoré sú nám absolútne zbytočné), máme peniaze na parazitovanie kadejakých pofidérnych mimovládnych organizácií (ktorých najväčší spoločenský „prínos“ je tichý rozklad štátnych inštitúcií a následné preberanie ich kompetencií), máme peniaze na pomoc hercom-umelcom-revolucionárom na nejakú nezávislú kultúru (čiže nič iné sa nedá čakať, že to niečo bude protinárodné v intenciách zvráteného multikulturalizmu), máme peniaze na humanitárnu pomoc pre Libanon, v ktorom prišlo k tragickej udalosti v dôsledku zlyhania ich úradov (je to síce len 100-tisíc eur a pomáhať je pekné, ale treba si uvedomiť, že neprišlo k prírodnej katastrofe, ani k tragickej udalosti, ktorej by nevedeli zabrániť).

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/558576-nad-za-peniaze-z-usa-by-sme-mohli-kupit-black-hawky-alebo-lahsie-vrtulniky/ *

*spolufinancovanie zo strany SR min. vo výške jedna ku jednej. Jednoducho vysvetlené, stačí nadhodnotiť sumu za vrtuľníky a potom nám veľkolepo vrátiť polovicu transakcie, akože finančná pomoc, to sú obchodnícke triky, ktoré prekuknú aj malé deti.

https://slovensko.hnonline.sk/2192979-slovensko-posiela-libanonu-humanitarnu-pomoc-a-financny-prispevok-100-tisic-eur

napr. https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/559898-nazivo-remisova-o-milione-eur-na-socioekonomikcu-pomoc/?fbclid=IwAR3AU18qRdbVDVqswJuq–UpmT7p_otAUMJHFzBQjuvYJq6uAemmAiwl-Y8

https://www.extraplus.sk/clanok/herci-umelci-revolucionari-ziskaju-takmer-11-milionov-eur-od-vlady-na-nezavislu-kulturu

 

PS: Hrubý domáci produkt (HDP) v druhom štvrťroku 2020 klesol v porovnaní s druhým štvrťrokom 2019 o 12,1 % (v stálych cenách). Po očistení o sezónne vplyvy sa HDP medziročne znížil o 12,1 % a oproti prvému štvrťroku 2020 o 8,3 %. Nezamestnanosť sa zvyšuje každým dňom. No naša vláda rieši nesystémovú podporu hercom, mimovládkam či zamestnancom v prvej línií, len zabudli, že tých je viac, ako si mysleli. Kde je ten slávny plán švajčiarskeho Slovenska, po ktorom volal Matovič. Zatiaľ tu máme plán, že deti v škole budú nosiť rúška a plán očkovať ľudí vakcínou, o ktorej nikto nič nevie. Ale, kde je plán ako oživiť ekonomiku, ako využiť peniaze z EÚ, ako ochrániť zamestnancov a malých podnikateľov???

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 10:15

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.