Založ si blog

Matovičova schizofrénia

Trošku si zaspomínajme, čo Matovič vyvádzal, keď sa prevalil škandál s Dankovou plagiátorskou rigoróznou prácou. V skratke, bol v takom pre neho špecifickom tranze, kde mohol dokonale uspokojovať svoje vyšetrovateľské, prokurátorské a sudcovské dopamínové receptory. Matovič svojim svojským populistickým štýlom neustále prilieval olej do ohňa tejto spravodajskej hry rozohranej na diskreditáciu Danka. Mal „plnú hubu“ rečí o vyvodení zodpovednosti, odstúpení z verejných funkcií, odoberaní titulov, lekvároch na poličkách, čo sa tvária ako h…., a mnohé iné.

Keby sme si predstavili Matoviča, že žije v stredoveku a má moc, tak by to bol dokonalý najvrchnejší inkvizítor a „bosorky“ by sa upaľovali na dennej báze. Poďme však naspäť do reality.

Matoviča obvinili, že jeho záverečná práca je ešte „kvalitnejší“ plagiát ako ten Dankov. Dokonca je tu podozrenie, že sám inkvizítor plagiátorov svoju záverečnú prácu ani len nepísal. K čomu sa vlastne aj sám priznal, že mu ju písala kamoška. Novinári si Matovičovu diplomovku preklepli, požadovali od Matoviča jeho súhlas zverejniť toto veľkolepé dielo, čím očividne išli na istotu. A tu prišiel moment, kedy Matovič musel prejsť do defenzívy, resp. do protiútoku voči dobiedzajúcim novinárom. Andrej Danko v takýchto ťažkých chvíľach vyriekol prevažné množstvo svojich legendárnych vetných konštrukcií, za ktoré by sa nehanbil ani sofistikovaný generátor náhodných slov a zahraničným tajným službám sa určite doteraz nepodarilo rozšifrovať tie jeho záhadné šifry. Avšak nervózny Matovič sa ihneď pustil do klamania, zavádzania, planých sľubov o odoberaní všetkých podvodných titulov, osočovania novinárov, vyhýbaniu sa odpovedí, doťahovaniu sa za slovíčka, do odpútavania pozornosti, atď. To podstatné je, že sľuboval, sľuboval, sľuboval na každej plačovke k tejto téme, ako sa zaväzuje, že všetkých vysokoškolských podvodníkov postaví pred spravodlivosť podľa nového zákona o odoberaní podvodných titulov, vrátane seba. Pritom každý príčetný človek vie, že zákony nemôžu platiť retroaktívne a nový zákon sa môže uplatniť len v prípade, ak páchateľovi môže polepšiť. Retroaktivita zákona je vylúčená, a preto sa naskytá otázka, vedel, resp. vie Matovič o nemožnosti retroaktivity zákona alebo nevedel, resp. nevie Matovič o retroaktivite zákona? Ja si myslím, že Matovič, ktorý je premlčaným daňovým podvodníkom, kde jeho daňové podvody boli premlčané preto, že presúvaním a ukrývaním účtovníctva Matovič mohol mariť vyšetrovanie (https://www.aktuality.sk/clanok/462846/trestne-stihanie-vo-veci-matovicovho-uctovnictva-zastavili/), tak určite musí poznať aj definíciu retroaktivity novoprijatého zákona.

Dnes je na stole nový návrh zákona o odoberaní podvodných titulov z dielne ministerstva školstva, ktoré momentálne riadi ďalší médiami označený plagiátor Gröhling. Čuduj sa svete, páni veľkomožní najspravodlivejší, najmorálnejší plagiátori Matovič, Gröhling, Kollár a spol. zistili, že takýmto zákonom nie je možné spätne odobrať nikomu titul, aj keď ho v minulosti podvodne niekto získal.

Obyčajný, do neba volajúci populizmus týchto, nielen volebných podvodníkov. Samozrejme, Matovič vo svojom populistickom besnení bez váhania, a bez akejkoľvek prítomnosti aspoň náznakov svedomia, pokračuje a po novom sa už ohradzuje, že on by nemal problém vzdať sa svojho podvodného titulu, ale nemôže, lebo mu to zákon neumožňuje (https://www.ta3.com/clanok/1192807/zaver-vs-flakal-matovic-by-nemal-problem-vzdat-sa-titulu.html). A kde je vlastne ten sľubovaný zákon, ktorým sa oháňal na začiatku prevalenia jeho podvodníckej minulosti?! Zákon, ktorým by úrady potrestali daňového podvodníka existoval a Matovič vtedy vyšetrovanie úspešne maril, ale teraz zrazu potrebuje dodržiavať zákony? Tuším, že nedokázal dodržať platné zákony ani pri takej banalite, ako je riadna kolaudácia rodinného domu. Našťastie jeho popularita pomerne rýchlo klesá a mnohým ďalším sa rýchlo otvárajú oči. Len, aby OĽaNO nedopadlo ako SNS pod Dankovým vedením. Ľudia už začínajú kriticky posudzovať Matovičov populizmus, čo je dobrá správa pre budúcnosť Slovenska. Len tak ďalej, populistom netreba dávať šancu podieľať sa na riadení štátu, takisto ani podvodníkom, plagiátorom, mafiánom a kadejakým vlastizradcom. Všetci, ktorí sme aspoň trošku príčetní, tak si uvedomujeme, že vôbec to nie je o nejakom vysokoškolskom titule, ale o farizejských postojoch Matoviča, o jeho správaní, o jeho konaní, o jeho povahe. Platí tu asi staré známe porekadlo, keď zlodej kričí, chyťte zlodeja.

P.S.: Pán Matovič, uvedomte si, že schizofrénia je už choroba a je nebezpečné, ak človek s takou chorobou riadi štát. Pozrite si svoje predošlé vystúpenia, stanoviská, postoje a pokúste sa aspoň raz zachovať si svoju tvár. Predsa len nebolo by na mieste už konečne zvážiť svoju rezignáciu a dať priestor kompetentnejším? Slovenská ekonomika sa potápa a Vy riešite nezmysly s titulmi, ale svoje pochybné si ponecháte.

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.