Založ si blog

Vytúžená zmena v podobe salto mortale

Dnes sme svedkami nekompetentnosti vlády v plnej kráse. To, že nemajú jasný plán obnovy počas a po koronakríze už je asi každému príčetnému jasné. Ad hoc riešenia sú ich metódou dennodennej práce. Chaos, vyvolávanie paniky, obmedzovanie základných ľudských práv a slobôd v obave, že prídu o moc. Riešenie v celku jednoduché. Vyhlásiť totalitu, a teda NÚDZOVÝ STAV! Aj keď možno protiústavne, no nič iné ako risknúť to našej vláde neostáva. Ľudia sa búria, pretože precitli do reality a ukazuje im ju aj denný pohľad na stav ich účtov. Aby toho nebolo málo, tak ešte nám avizovali zdražovanie potravín kvôli novému zákonu o obaloch, lebo ten nemôže počkať, kým skončí toto šialenstvo.

Polemizovať o opatreniach môžeme, no fakty sú fakty a je potrebná otvorená diskusia odborníkov z rôznych oblastí a hlavne verejná. Verejnosť nedostáva informácie, ktorými by mohla aj uveriť. Iné odborné názory, ktoré nezapadajú do naratívu pandémie sú automaticky zosmiešňované a označované za hoaxy a konšpirácie. Zverejňujú sa síce dennodenne rastúce čísla, len škoda, že nie pomerové, ale nič nehovoriace absolútne, ktoré vyzerajú hrozivo. ALE….

Nie tak dávno, obyčajní ľudia, umelci, športovci, verejne činné osoby vystupovali na protestoch „Za slušné Slovensko“. Ľudia túžili po zmene, po lepších zajtrajškoch. Skandovali proti vtedajšej vláde, snívali o utopistickej predstave, že bude lepšie, ktorú vyfabrikovala vtedajšia opozícia za pomoci mainstreamových médií.

Mnohí, ktorí poukazovali na prehnitý systém, sa dušovali, že nechcú byť politicky činní, no dnes sú súčasťou vládneho štvorlístka alebo ho verejne podporujú. Nikto nečakal situáciu, ktorou dnešná vláda prekvapuje mnohých. Voličov, aj ne-voličov. Neschopnosť riešiť krízové situácie v súlade s Ústavou SR, zákonmi, platnými vyhláškami či nariadeniami. Nevedeli ako štátny aparát funguje, nemali tušenie ako sa riadi štát. Akoby aj mohli, keď mnohí z nich vlastne ani normálne nevyštudovali. Vtedy im zhnitý systém nevadil, titul pred či za menom sa hodil.

Z vytúženej zmeny, je zmena. Zmena pre mnohých likvidačná. Kolabuje ekonomika, živnostníci, podnikatelia prichádzajú o zákazky, zamestnanci o prácu, športovci a umelci sa pomaly ocitajú na hranici existencie. Presne tí, ktorí chceli zmenu, no nečakali nič také, ako je nekompetentná vláda v časoch najväčšej pandémie. Vytúženú zmenu dostali priamo na tanieri s príchuťou koronavírusu.  A netreba zabudnúť, že ak nebude fungovať ekonomika, zlyhá aj sociálny štát.

Ponaučenie?! Nestačí túžiť po zmene, zmenu si je potrebné zaslúžiť. A my si ju zjavne tak skoro nezaslúžime. Pretože sme volili zlou emóciu, ktorú v nás tí, ktorí sedia dnes vo vláde, vyvolávali. Bol to HNEV. No ten hnev sa im teraz stonásobne vráti, s čím zjavne nerátali.

Voľby budú či už tie predčasné, alebo v riadnom termíne, no nevoľme už hnevom, postačí ROZUM. Už aj redaktori a novinári pochopili, že toto nechceli….

PS: Pán premiér, pokazili ste to! A my sme to pokazili tiež. Pokazili to najmä tí, ktorí Vás volili a dali Vám dôveru. Dôveru, ktorú si bohužiaľ nezaslúžite, o čom nás presviedčate každým dňom. Nekompetentné, neodborné, netransparentné sú tie Vaše činy aj keď možno s dobrým úmyslom. V tomto momente odporúčam, aby vláda čo najskôr schválila Vami dlho sľubovaný zákon o hmotnej zodpovednosti politikov a až následne ste prijímali ďalšie opatrenia. Pretože raz Vám vystavíme účet za toto všetko, čo ste už napáchali!

 

 

 

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.