Založ si blog

Protestovať či neprotestovať

Zajtra je štátny sviatok – Deň boja za slobodu a demokraciu. Aké príznačné aj pre dobu, v ktorej momentálne žijeme. Ľudia majú pocit, že sú zneužití koronakrízou a sú porušované ich základné ľudské práva a slobody garantované Ústavou SR. Premiér spolu s ministrom obrany, zdravotníctva, vnútra, či nikým nevoleným úradníkom – hlavným hygienikom, predstavujú každý deň nové a nové obmedzenia, opatrenia, zákazy, príkazy, vyhrážky, útoky a hrozby hraničiace so štátnym terorom.

Predpokladám, že neexistuje v našej republike človek, ktorý by vedel uviesť, čo platí práve v tejto chvíli. Častokrát to nevie ani samotný strojca nápadov, Igor Matovič. Čo platilo včera, dnes už neplatí, čo bude platiť zajtra, sa dozvieme dnes z jeho tlačovej konferencie či brífingu. Žijeme dennodenne v chaose a strachu. V strachu a obave z budúcnosti. Krachujú firmy, živnostníci, ľudia prichádzajú o prácu, živobytie a čo je najhoršie, ľudia zomierajú s koronou či na koronu a najviac bez nej na iné choroby.

17. novembra 1939 nacisti uzavreli české vysoké školy, množstvo študentov bolo deportovaných do koncentračných táborov. O dva roky v Londýne vyhlásili 17. november ako Medzinárodný deň študentstva.

17. novembra 1989 nasledoval násilný zásah štátu proti študentskej manifestácii v Prahe, ktorý znamenal začiatok Nežnej revolúcie Československu. Rok 1989 priniesol národom v Československu, ako aj miliónom ďalších ľudí v strednej a východnej Európe, relatívnu slobodu, relatívnu demokraciu a do Ústavy sa zakotvili základné ľudské práva, politické a náboženské slobody, ktoré sa však dlhodobo ohýbajú podľa potrieb aktuálne vládnucej „elity“.

Na 17. november 2020 minister vnútra Mikulec dopredu avizuje, že štátna moc razantne zasiahne proti akýmkoľvek prejavom nespokojnosti so súčasnou vládou, jej nezmyselnými nariadeniami a likvidáciou našej ekonomiky. Aj napriek tomu, že prebehlo dobrovoľne/nasilu plošné testovanie s 1% odhalením covid pozitívnych, tak bol predĺžený núdzový stav až do 29. decembra 2020. Nezmyselné a protichodné opatrenia sú na dennom poriadku.

Samozrejme vládnej garnitúre sa nepáči mobilizácia ľudí, preto strašia drakonickými trestami. Už cez víkend prebehol pokojný sviečkový pochod nespokojných občanov a ďalší pochod/protest, nazvime to akokoľvek, je naplánovaný práve na utorok, teda príznačný 17. november. Nie chuligáni, fašisti, komunisti či rôzna lúza, ale živitelia rodín, mamičky, dôchodcovia, podnikatelia, živnostníci, slušní ľudia, ktorí nevedia ako a z čoho budú žiť zajtra, čo dajú svojim deťom a sebe do úst.

P.S.: Vyjadriť pokojne a hlavne slobodne svoju nespokojnosť by mal každý, kto nesúhlasí s opatreniami tejto vlády. Nech vrchnosť vidí, že pokusy na ľuďoch a zahrávanie sa s ich životmi a osudmi nie je spoločnosťou akceptované. Koalícii by sa hodil núdzový stav aj 4 roky, aby v kľude bežal biznis bez verejnej súťaže a držala ľudí na uzde v strachu. Uzurpovať si moc je možné, ale len do určitého momentu. Dosť bolo likvidácie, krivenia demokracie a rozkladania právneho štátu, ktorý už dosť utrpel! Totalita bola porazená a porazená bude raz aj táto nekompetentná vláda, ktorej súčasťou sú také nebezpečné osoby ako minister obrany Jaroslav Naď, ktorý sa vyhráža, že na občanov pošle aj vojenskú políciu. Čo bude ďalšie, ak občania necúvnu? Náboje a tanky?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Vzácny verdikt: Ruský súd priznal miliónové odškodné pozostalým po obete policajného mučenia

16.04.2024 08:03

22-ročný Ilnaz Pirkin spáchal samovraždu v októbri 2017 krátko potom, čo ho pustili zo strážnice v Nižnekamsku.

Trump Hush Money

V prvý deň procesu s Trumpom v kauze pornoherečky porotcov nevybrali

16.04.2024 07:50

Trump sa v pondelok ako prvý bývalý prezident v dejinách USA postavil pred súd v trestnom konaní.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Fico vyzval Dolinkovú, aby zabezpečila výstavbu nemocníc. Zostávajú jej dva roky, odborníci sú skeptickí

16.04.2024 07:30

Opozícia rezortu vyčíta zlú komunikáciu, nerealizovanie viacerých potrebných zmien, ustupovanie koaličnej SNS či záujmom finančnej skupiny Penta.

vesmír SpaceX raketa crew dragon

NASA: Objekt, ktorý poškodil dom na Floride, pochádzal z ISS

16.04.2024 07:16

Objekt prerazil strechu a poškodil podlahu na dvoch poschodiach, pričom skoro trafil dieťa.