Založ si blog

Obyčajný pokrytec Mičovský

Politickým motákom roka 2021 sa stáva bývalý minister pôdohospodárstva a súčasný koaličný poslanec z radov Oľano Ján Mičovský, známy tiež pod prezývkou Dedoles.
To, čo nedávno predviedol pri schvaľovaní Budajovej slávnej reformy národných parkov, sa nedá nazvať inak ako bohapusté pokrytectvo a politická nekompetentnosť. Totižto poslanec Mičovský svojim hlasovaním akože PROTI v podstate sám schválil túto Budajovu reformu. Parlamentná hlasovacia matematika hovorí, že na hlasovanie jednoduchou väčšinou, minimálny počet zúčastnených poslancov na hlasovaní je polovica (75)+1, čiže 76 poslancov a z tohto počtu na schválenie zákona stačí minimálne tiež polovica + 1 (spolu 38). Čo domotal Mičovský, keď demonštratívne hlasoval PROTI tomuto Budajovmu paškvilu? Tým, že jeho akože PROTI v podstate bolo 76-tym hlasom, a teda jeho účasť na hlasovaní celý proces schválenia tohto predkladaného zákona umožnila. Ak by Mičovský myslel naozaj vážne, že je proti tejto reforme, mal v rukách eso. Mohol využiť možnosť obštrukcie, ktorú poslanci v politickom zápase majú, a je to legitímny spôsob, tak by sa hlasovania nezúčastnil, čím by zabránil samotnému hlasovaniu, a tak by zákon ani nemohol byť schválený. Z uvedeného môžeme usúdiť, že Mičovský svojím demonštratívnym hlasom PROTI, ktorým asi len dokazoval Matovičovi svoju morálnu slobodu, v podstate odsúhlasil prijatie reformy národných parkov, s ktorou sám nesúhlasil.
Na pobavenie cez slzy je aj to, že s touto reformou pôvodne prišiel sám Ján Mičovský, ktorý bol v tom čase ministrom pôdohospodárstva.
O čom je vlastne táto reforma? V skratke. Reformátorský Budajov „skvost“ nám tu z kadejakých pofidérnych ekoteroristických mimovládnych organizácií a občianskych združení zameraných na „ochranu“ prírody urobí veľmi bohaté skupinky ľudí, ktorých štátny rozpočet bude financovať za to, že sa budú celé dni motať po lesoch a lúkach, sem tam ovoňajú (možno niektorí aj ochutnajú) zvierací výkal a určia nám, v akom aktuálnom duševnom rozpoložení sa dané zviera nachádza, tu a tam vyhrešia nejakého bobra, aby „nerúbal“ zdravé stromy a nestaval na potokoch priehrady, lebo myškám a hrabošom potom tečie do spálne. Medveďom urobia školenia, aby nerabovali po smetiakoch a neútočili na ľudí a raticovej zveri nastavia fitness jedálniček, aby nespásali pestovateľskú produkciu. Čiže hotový turbomotor ekonomiky a rozvoja.
Ja osobne pritom som PROTI tomu, aby sa u nás bezbreho drancovali hospodárske lesy bez následnej a trvalo udržateľnej obnovy a kultivácie. Tiež mi nie je po chuti absolútne choré pestovanie kukurice a repky olejnej ako palivo pre bioplynové stanice a biopalivá na úkor plodín vstupujúcich do reťazca potravinárskej produkcie. Tiež nechcem, aby príroda mala ustupovať megalomanským projektom nenažraných developerov. Nepáči sa mi, že na úrodnej ornej pôde staviame automobilky a logistické sklady alebo do riek, pri úrovni dnešných technológií na úpravu odpadových vôd, vypúšťame toxický odpad. Problémom sú aj zbohatlícki krvilační lovci zveri, ktorí majú zo zabíjania víkendovú zábavku a ktorým musia ustupovať poľovnícke združenia, ktoré sa o našu divo žijúcu faunu celoročne starajú a udržiavajú ju v rovnovážnych stavoch fungujúc na princípoch úcty k prírode v medziach zdravého rozumu. A v neposlednom rade si uvedomujem význam vidieka a vidieckeho života, ktorý patrí k našim kultúrnym koreňom a je nenahraditeľným pre obhospodarovanie pôdy, lesov a vodných plôch. Slovensko patrí medzi najrurálnejšie štáty v rámci EÚ, tzn. že u nás prevyšuje podiel vidieckeho osídlenia nad osídlením mestským – a to niekomu v Bruseli očividne strašne vadí, lebo si nás predstavujú ako montážnu dielu s lacnou pracovnou silou.
Ochrana prírody a ekoterorizmus nie je to isté. Ekoterorizmus je nebezpečný fanatizmus, ktorý u nás môže spôsobiť nedozerné škody na našom prírodnom a kultúrnom dedičstve. Ochrana prírody nemôže byť vojnou proti ľuďom.
Eštebák Budaj je hrobárom slovenského vidieka a politický moták roka Mičovský je jeho spolupáchateľom.
P.S.: Politické zoskupenie Oľano, známe aj pod pojmom pročkoposlanci, opäť dokázalo, že sú len obyčajnou „škodnou“ v Národnej rade SR a likvidátormi Slovenska.

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.