Založ si blog

Čaputovej pokrytectvo alebo zabudnime na právny štát

 

Rozmýšľala som, aký blog zverejniť ako prvý v novom roku 2022. Napadlo ma mnoho tém, možno omnoho zaujímavejších ako bude táto dnešná, a teda prvá. Zároveň chcem poďakovať svojim čitateľom a podporovateľom, ale aj kritikom, pretože nemôžeme mať všetci rovnaký názor a videnie sveta. Základom fungujúcej spoločnosti je diskusia, nielen odborná, ale aj tá laická. Preto prajem každému v novom roku, aby vedel načúvať a pokojne diskutovať a vyjadrovať svoj názor. Bez oplzlých slov, bez urážok.

Mnohí z nás už vyslovili vetu, že na Slovensku nič nefunguje, že nefungujú úrady, nefungujú súdy, máme zastaralé zákony, zákony sa novelizujú ako na bežiacom páse a čo platilo včera, dnes už neplatí. V spleti právnych paragrafov sa mnohí strácame…

Ale, čo je pre mnohých v živote najdôležitejšie je zdravie a rodina. Rodina, teda predovšetkým deti. Každý z nás je dieťaťom niekoho a mnohí majú už svoje vlastné deti. No na Slovensku existujú tisíce, možno aj desaťtisíce ľudí, ktorí síce dieťa majú, ale bohužiaľ nemôžu ho vídať, stretávať sa s ním, vychovávať ho. Nie, nie sú to alkoholici, nie sú to psychicky narušení ľudia, nie sú ani drogovo závislí. Sú to občania tohto štátu, pracujúci, platiaci dane, no mali smolu, že poručenská agenda funguje tak, ako funguje. Aj napriek tomu, že existujú právoplatné rozhodnutia súdov, tak protistrana ich nedodržiava a veselo sa smeje tomuto systému. Systému nefungujúceho súdnictva.

Viete sa vžiť do kože matky, ktorá svoje dieťa nevidela 3 – 4 roky a býva o pár ulíc ďalej od svojho dieťaťa a ex partnera? Má rozhodnutie súdu, že dieťa má mať v opatere v stanovené dni, ale ex partner rozhodnutie ignoruje s odôvodnením, že maloleté dieťa (3, 4, 5, 6, 7 ročné) nechce vidieť mamu. Mamu, ktorá ho miluje, mamu, ktorá ho netýrala, nebila, nedrogovala, nepila, má slušnú prácu, ubytovanie a príjem? Poviete si, že toto nie je možné, že také niečo sa u nás nedeje, veď nie sme v rozvojovej krajine tretieho sveta, ale sme súčasťou EÚ a v 21. storočí. No opak je pravdou.

Porodíte dieťa, ktoré milujete, no nemôžete ho objať ani vidieť roky rokúce. Život Vášho dieťaťa bez vás plynie a nikto v tejto republike vám nepomôže a nedokážete sa domôcť svojich rodičovských práv, a to aj napriek rozhodnutiu súdov, napriek tomu, že Ústavný súd skonštatuje, že boli porušené vaše práve a práva vášho dieťaťa. Je to bohužiaľ v tejto krajine zázrakov len zdrap papiera. Vyhráva ten rodič, ktorý je vplyvný a finančne za vodou. Nečinnosť súdov a úradov, ktorá trvá neprimerane dlho, teda roky rokúce, vy podávate žaloby, návrhy, navštevujete znalcov, psychológov, platíte právnikov, píšete od prezidentky Čaputovej, cez ministerku spravodlivosti Kolíkovú, ministra práce Krajňáka, atď. až po všetky médiá, no nikto, absolútne nikto sa za vás nepostaví. Či ste žena alebo muž, ktorý nevidí svoje vlastné dieťa roky. Ste neviditeľní. Politici dávajú od tejto témy ruky preč, veď kým sa to netýka ich,  ich volebných preferencií či ich politických kšeftíkov, tak načo aj.

Stačí málo, stačí malá legislatívna zmena. Aspoň taká malá náplasť v tejto zložitej problematike, a to automaticky trestať toho, kto rozhodnutie súdu nerešpektuje. Ak je možné zobrať vodičské oprávnenie rodičovi, ktorý na dieťa neplatí, tak vieme trestať aj rodiča, ktorý neakceptuje rozhodnutie súdu o určení styku s maloletým dieťaťom. Alebo, aby súdy začali v týchto prípadoch konať promptne, napr. aby museli rozhodnúť do mesiaca, dvoch a nie ako je tomu teraz, že je to rok, dva, tri a vaše maloleté dieťa bude mať skôr 18 rokov a vyrastie bez jedného rodiča než slovenské súdy rozhodnú. To by bol možno na začiatok prvý krok, ktorý by pomohol mnohým zúfalým rodičom!

P.S.: Vážená pani prezidentka, vážená vláda, vážení poslanci NR SR, ak viete riešiť promptne americké základne na našom území, ak viete riešiť, že psy nemajú byť na reťazi, ak viete riešiť práva homosexuálnych párov a témy ako je využívanie ženských materníc na vynosenie dieťaťa pre tieto páry, ak viete riešiť modelingovú kariéru a údajnú šikanu prezidentkinej dcéry, ak viete riešiť nižšie tresty za marihuanu,  tak konajte aj v záujme „vymazaných rodičov“, ktorí žijú na Slovensku, prežívajú svoje najťažšie roky života bez svojich vlastných detí, o ktoré sa chcú len s láskou starať a podieľať sa na ich výchove!!! Stačí len, ak si predstavíte, že vám váš partner vezme vaše deti, čo i len na mesiac, a nie že ich neuvidíte roky ako je tomu v tisíckach prípadov zničených rodín na Slovensku bez iskierky nádeje na spravodlivosť.

 

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00, aktualizované: 08:19

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 08:13

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.