Založ si blog

Ruský štandard, ale nie ten Hegerov

Poľsku boli zastavené dodávky lacného ruského plynu z plynovodu Jamal pre neochotu Poľska platiť za ruský plyn novým zlatým štandardom, teda rubľom. Na tento hrdinský čin Poľska sa samozrejme poskladajú bežní občania zo svojich peňaženiek. Pretože do Poľska začal reverzným tokom okamžite prúdiť plyn z Nemecka. A že sa jedná o ten istý ruský zemný plyn snáď nemusím ani hovoriť. Jediný rozdiel je, že ten istý plyn je drahší a schéma platby bude nasledovná. Poliaci zaplatia Nemcom a Nemci zaplatia Rusom, samozrejme po ponechaní si svojho zisku. Úžasný krok Poľska, fakt klobúk dole, aspoňže sa môžu písať propagandistické články, ako sa Poľsko hrdinsky odstrihlo od ruského plynu. Nejeden bezprizorný blázon tomu aj uverí, ale smutné je, že platiť za to budú rovnako aj tí, ktorí používajú zdravý rozum.

Ďalším takýmto hrdinským štátom bolo Bulharsko. Tiež sa vzoprelo rubľovým platbám, až by si bol človek pomyslel, že akoby to bolo na niekoho príkaz, ale o tom inokedy – teraz sa tvárme, že USA s tým nič nemajú. Takže Bulharsko hrdinsky dokázalo vzdorovať až jeden deň, potom prišlo s plačom, že zásoby majú na cca jeden mesiac a ak dovtedy nenájdu náhradu, tak so sklopenými ušami príjmu podmienky Gazpromu. Rovno si povedzme, že náhrada sa nenájde ani keby tie americké plynové tankery z neba padali, jednoducho matematika nepustí. Samozrejme, toto hrdinstvo vládnych predstaviteľov Bulharska najviac pocítia bežní občania vo svojich peňaženkách. Ako inak?!

Poďme na Slovensko. Cca 86% zemného plynu spotrebovaného u nás pochádza z Ruska. Tých zvyšných zopár % tiež môže byť z prevažnej časti sprostredkovaný ruský plyn, ale to je bezpredmetné. Teda zjednodušene, ale pravdivo a logicky povedané, sme absolútne závislí od dodávok lacného zemného plynu z Ruska. Kto toto spochybňuje, tak nech sa objedná u odborníka v oblasti psychiatrie, a čo sa týka najvyšších predstaviteľov štátnej moci ako Heger, Čaputová, Matovič či Sulík – najprv nech podajú demisiu, potom nahlásiť sa na polícii a následne u odborníka. Podľa vymenovaných figúrok, ktoré dnes bohužiaľ robia za Slovensko a slovenský národ kľúčové rozhodnutia, sa môžeme a aj by sme sa právom mali obávať, že podobný scenár ako sa udial v Poľsku a Bulharsku čaká aj našu republiku. Pretože taký pseudopremiér Heger sa nie raz nechal počuť, že Slovensko sa musí okamžite odstrihnúť od ruského plynu, aj ropy a všetkého ostatného. Problémom je, že tento pomýlený človiečik tomu aj naozaj verí, že sa to dá a že keď to urobíme, tak nás najsamlepší najchrabrejší najľudomilnejší a najslovákofilnejší americkí nenažraní miliardári s nadšením okamžite prídu zachrániť a ten super špičkový super drahý skvapalnený plyn nám budú posielať asi telepaticky (Remišovej už asi aj posielajú). Z uvedeného vyplýva, že slovenská energetická bezpečnosť je v ohrození a podľa môjho skromného názoru je len otázkou času, kedy si to vyskúšame na vlastnej koži. Samozrejme, trpieť budú prioritne a najviac bežní občania, ktorí už dnes beztak ledva vedia zo svojej výplaty prežiť. Na hranici chudoby žije na Slovensku čoraz viac ľudí. A situácia sa bude čím ďalej, tým viac zhoršovať. O tom niet pochýb, keďže opatrenia, ktoré prijíma tento zločinecký režim sú absolútne smiešne, scestné, nedostatočné a nesystémové bez akejkoľvek dlhodobej udržateľnosti. Nestabilná cena plynu s obrovskými výkyvmi tento jav urýchli a keď v dôsledku sabotážnej činnosti Hegera, Čaputovej, Matoviča a Sulíka prestane na Slovensko prúdiť plyn z Ruskej federácie, tak celá ekonomika v sekunde skolabuje a bude nasledovať nekontrolovateľný a neodvrátiteľný sociálny výbuch. Takýto scenár náramne pripomína taktiku spálenej zeme, ktorá je veľmi obľúbená, keď sa nejaká veľmoc sťahuje z predtým dobytého územia. Máme to teda chápať tak, že USA sa pomaly, ale isto, sťahujú a cez nimi nastrčené bábky, postavičky a slúžky sa snažia urobiť maximum, aby po nich ostal nedozerný bordel, občianske nepokoje, vzbury a zdevastovaná ekonomika? Nič iné mi ani nevychádza, pretože inak si neviem ani vysvetliť kroky a vyhlásenia Hegerovho režimu. Nuž v kútiku duše budem dúfať, že ku scenáru s odstavením ruského zemného plynu nepríde, jednoducho pristúpime na platby v rubľoch a otvoríme si rubľový účet, pretože ho budeme potrebovať aj na platby za iné existenčné komodity ako je ropa, obilniny a chemické produkty.

Nový svetový poriadok je tu a je multipolárny. Dolár ako rezervná mena sveta končí a nastupuje nová doba zlatého štandardu (a nie pán Heger, nehovorím o vodke Zlatý ruský štandard). Tyrania a skryté otroctvo bezcenného zeleného zdrapu papiera sa končí. Treba sa s tým zmieriť a tešiť sa na lepšie zajtrajšky, kde globálny parazit z Wall Street už nebude robiť bordel a vykorisťovať celý svet. Go home yankee a zober si aj svoje Čaputové, Matovičov, Hegerov a Sulíkov.

P.S.: Aj by som nejako okomentovala to zbesilé bliakanie a vrešťanie Hegera o zjednotení EÚ a posilnení súdržnosti, ale mne už je tohto človeka pomaly aj ľúto. Veď on potrebuje odbornú pomoc. Európska únia sa nezjednotila, ale prežíva svoju klinickú smrť. Jednotlivé štáty už začali konať autonómne a pristupujú na podmienky Ruskej federácie, akceptujú ju ako svojho spoľahlivého obchodného partnera, uznávajú ju ako globálnu veľmoc, centrum moci a v neposlednom rade aj ako jedného z kľúčových globálnych prediktorov novej éry ľudstva. Slovensko sa nemôže nechať vtiahnuť do západného bahniska, v ktorom sa utopí západný civilizačný model bezbrehého a dekadentného liberalizmu, globalizmu a multikulturalizmu. Good bye a priviet!!!

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.