Založ si blog

Stop darmožráčskym mimovládkam

Ruskej štátnej dume (parlamentu) bol predložený zaujímavý návrh zákona, podľa ktorého môže byť za dúhovú propagandu udelená pokuta až 10 milión rubľov. Možno by nebolo na škodu, keby sme sa obdobnými zákonmi konečne začali zaoberať aj u nás na Slovensku, pretože toľko nepotrebných a doslova darmožráčskych mimovládnych organizácií a občianskych združení, ktoré sú nacucnuté na štátny rozpočet, je až podozrivo veľa a peniaze sa v nich strácajú ako v nejakej čiernej diere.

Samozrejme, treba uznať, že existujú aj mimovládky a OZ, ktoré vykonávajú prospešnú činnosť, ich existencia je opodstatnená a ich motiváciou nie je priživovať sa na štátnom rozpočte. Dokonca ani nemusia pomaly každý deň vymýšľať nejaké nezmyselné, zbytočné a nič neriešiace projektíky len kvôli tomu, aby si obhájili dôvod svojej existencie (napríklad ako projekty na rátanie medveďov za 6 miliónov €).

Vrcholom drzosti je to, že s nástupom súčasnej vlády sa hlavne tie dúhové mimovládky a ich odchovanci začali pchať do školského systému a snažia sa svojimi zvrátenými ideológiami infikovať mysle bezbranných detí. A práve spoločným menovateľom týchto mimovládok a ich odchovancov je to, že takmer všetky sú ako pavučina poprepájané na zopár vplyvných ľudí ako je napr. Pavol Demeš a na ich financovaní sa podieľajú cudzie mocnosti, hlavne USA, VB a Nórsko a šíria výlučne len zvrátené západné ideológie, ktoré sú proti zdravému rozumu. Tu sa tiež naskytá otázka či nie je najvyšší čas takto financované mimovládky označovať za zahraničných agentov a podľa toho sa k nim aj správať, pretože ich činnosť a zmysel existencie má rozvratný a destabilizačný efekt na naše spoločenstvo a budúcnosť Slovenska v zmysle jeho historického odkazu a kultúrneho dedičstva. Ministerstvo školstva je v súčasnosti pod správou SaS a ich nominanta Grohlinga, s ktorým prišla aj výrazná dúhová liberalizácia nášho školstva. Čo podľa môjho názoru nenechalo chladných tzv. katolibancov, ktorých reakcia na činnosť Grohlinga je práve tá Matovičova prorodinná politika v podobe finančných kreditov na mimoškolské aktivity, kde sa za presadenie tohto návrhu zákona listom prihovárali poslancom NR SR “radikálne” kresťanské mimovládky, ktoré podľa všetkého budú zastrešovať tieto mimoškolské aktivity detí sponzorované štátom.

Proste celé zle pre vzdelávací systém a žiakov, ktorým sa namiesto skutočného vzdelania dostane akurát tak ideologický výplach mozgu a je úplne jedno či sa jedná o dúhové ideológie, alebo tie katolibanské. Čochvíľa tí skutoční, kvalifikovaní učitelia už nebudú ochotní vzdelávať našu mládež, pretože sa touto prácou jednoducho pri súčasných platových podmienkach nedokážu uživiť. A teda budú donútení zmeniť prácu a uvoľniť tak miesta na školách práve takýmto kadejakým nekvalifikovaným mimovladnym pozberancom, ktorí si vychovajú našu mládež na svoj obraz. A to národ určite nechce, ale žiaľ ono sa to už dnes deje. A pritom, keď Matovič nevie nájsť peniaze na vyššie platy pre školský personál, tak nech sa skúsi pozrieť, koľko desiatok až stoviek miliónov € tečie do takýchto mimovládok. A stačilo by prestať dotovať nezmyselné, často len umelo vytvorené mimovládky a dať tieto peniaze kvalifikovaným učiteľom a školskému personálu. Jednoduché riešenie, ktoré vyrieši viacero problémov naraz.

P.S.: Mimochodom, ten spomínaný Matovičov návrh zákona Čaputová vetovala a vrátila ho naspäť do parlamentu, kde sa bude o tomto návrhu znova hlasovať a ak sa nájde dostatočný počet poslancov, ktorí zaň opätovne zahlasujú, tak tento zákon nadobudne účinnosť aj bez podpisu Čaputovej. Tento zákon bol prijatý v skrátenom legislatívnom konaní, čím došlo zjavne k porušeniu zákona, čiže Čaputovej vetovanie je namieste a konečne si tak excelencia splnila svoju ústavnú povinnosť. Obávam sa však, že v jej prípade to nepodpísala nie kvôli nezákonnosti prijatia návrhu zákona, ale kvôli jej dúhovej liberálnej orientácii v parametroch ideológie Progresívneho Slovenska.

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.