Založ si blog

Hegerovi sebareflexia nehrozí

Len nedávno na funkciu britského premiéra rezignoval Boris Johnson (mimochodom, Rusi ho označujú ako ideológia vojny na Ukrajine). Vtedy významné svetové mediálne domy priniesli túto správu s titulkom „Clownfall“, v preklade „Pád šaša“. Jeho stoličku prebrala Liz Trussová, ktorá dovtedy figurovala na pozícii ministerky zahraničných vecí Veľkej Británie. V tejto pozícii sa „preslávila“ aj vďaka svojej geopolitickej negramotnosti a agresívnymi militantnými vyjadreniami voči Ruskej federácii, kde volala po jej likvidácii aj s použitím jadrových zbraní. Podobnosť s Čaputovou a Hegerom čisto náhodná či ani nie?!

Už sa na Západe stalo zvykom, že tie najväčšie hlasné trúby, ktoré sa vyhrážajú Vladimírovi Putinovi zničením a volajú po okamžitom páde „jeho režimu“, sa na svojich stoličkách paradoxne neudržia ani tak dlho, aby na nich Putin stihol vôbec zareagovať (obrazne povedané). Britská premiérka Liz Trussová včera (20.10.2022) oznámila svoju rezignáciu, čím sa rýchlo skončilo jej naozaj „dlhé“ šesťtýždňové pôsobenie v úrade, ktoré sa začalo radikálnym experimentom v prostredí padajúcej ekonomiky, čo vyústilo do ešte väčšieho finančného a politického chaosu, „good job Mrs. Truss“. Áno dobré vidíte, vo svojej funkcii sa dokázala udržať len 6 týždňov, to je nespochybniteľným dôkazom jej neschopnosti. Ale na jej česť ide aspoň tá sebareflexia, o ktorej sa nám na Slovensku môže len snívať.

Keďže, ako nám je podsúvané, my patríme na Západ, my sa máme inšpirovať Západom, my máme závidieť Západu jeho demokratickú vyspelosť a vážnosť, my máme pred Západom kľačať na kolenách a ďakovať, že k nim môžeme vzhliadať. Takto nejako sú mentálne nastavené naše politické špičky, ktoré deklarujú našu, resp. ich oddanosť bez otázok voči západnej euroatlantickej moci. Paralela medzi politikou na Slovensku a vo Veľkej Británii, na ktorú chcem poukázať, je tá, že u nás sme oficiálny „Pád šaša“ zažili na začiatku roka 2021, keď Matovič rezignoval na post premiéra a odišiel robiť svoju záškodnícku vojnu voči vlastnej koalícii na pozíciu ministra financií a na pozíciu premiéra dosadil svojho verného psíka Eduarda Hegera. Ten sa v pozícií premiéra zubami pazúrmi drží dodnes, nie a nie odstúpiť, nie a nie vyvodiť osobnú zodpovednosť za zlyhania jeho vlády, za stav republiky, žiadna sebareflexia sa proste nekoná. A to už tam bude za chvíľu dva roky a stále nepochopil, že aj on mal odstúpiť ešte skôr ako pani Liz Trussová, pretože opatrenia jeho vlády nás dostali na pokraj ekonomického a sociálneho kolapsu. Eduard Heger namiesto toho, aby po vzore Západu, do ktorého je bezhlavo zamilovaný, okamžite rezignoval aj s celou vládnou bandou, tak aj naďalej ako taká kotva ťahá Slovensko ku dnu.

P.S.: Nie sme žiadnou vyspelou demokraciou ako sa snažíme tváriť. Ak by sme ňou totižto boli, prvá by sa porúčala prezidentka Čaputová a v tesnom závese Eduard Heger. Alebo stačilo by len vypísať REFERENDUM, po ktorom volajú občania!!!

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.