Založ si blog

Koho bude voliť Vorobelová

Už zostáva len zopár dní do konania komunálnych volieb a volieb do vyšších územných celkov, ľudovo povedané krajských. Budeme si voliť starostov, primátorov, županov či miestne, obecné, mestské, krajské zastupiteľstvá. Mohlo sa k tomu kľudne pridať aj referendum o predčasných voľbách. Ale viete, Čaputová má svoju vlastnú definíciu demokracie, takže tentokrát bez referenda.

Vzhľadom k tomu, že mnohí ste sa ma pýtali, koho voliť, koho podporujem, resp. či kandidujem na nejakú ďalšiu verejnú funkciu, tak v skratke sa s Vami podelím o svoj pohľad a osobné preferencie. Predchádzajúce komunálne voľby sa niesli v duchu vraždy novinára, ulica bola hnaná falošnými prorokmi, falošnými apolitickými aktivistami s politickým pozadím, megalomanské kampane plné klamstiev, populizmu a univerzálnych riešení na všetko. Kto im to vlastne celé financoval?!

Motto bolo jasné – hlavne liberálne a progresívne, to predsa pekne znelo. Na významné pozície si občania zvolili nové tváre, tie najdôležitejšie primátorské pozície ako hlavné mesto či krajské mestá poväčšine obsadili „apolitické“ tváre z iniciatívny Za slušné Slovensko. Aká náhoda, však?! Prišlo však podľa Vás k zmene k lepšiemu? Pretože podľa mňa nie. Práve naopak. Títo neskúsení (a)politickí dobrodruhovia bez adekvátneho vzdelania, mentálnej výbavy a skúsenosti stav nezlepšili, nepriniesli zmenu k lepšiemu, nevyriešili problémy a ani nesplnili sľuby, ktoré občanom dali. Dokonca, v niektorých prípadoch sa ukázalo, že „kradnúť“ sa dá aj doslova na hulváta, veď stačí, že spriaznené médiá hlavného prúdu v prípade konkrétnych protežovaných funkcionárov trpia akousi šeroslepotou, a jednoducho nechcú vidieť tie zlodejiny, ktoré sa diali počas celého ich funkčného obdobia. Presne podľa známeho „nevadí, že to je lotor, lebo je to NÁŠ lotor!“ Len tak mimochodom, táto „slušná“ vlna sa ďalej prehnala aj prezidentskými a parlamentnými voľbami.

Odpoveď na otázku či sa uchádzam o ďalšiu verejnú funkciu je jasná. Nie, neuchádzam. Ako poslankyňa Národnej rady SR by som to zodpovedne nestíhala a časovo byť na dvoch miestach súčasne je aj nereálne. Zároveň neuznávam, ak poslanec NR SR je aj primátorom či županom. Áno, mantra o tom, že vybaví pre kraj či mesto viac je v poriadku, ak je teda z vládnej strany, ale ktorý človek by chcel vykonávať prácu za minimálnu mzdu, pretože z druhej funkcie nie je možné poberať plný funkčný plat, ale len minimum. Teda, sú namieste pochybnosti o čestných úmysloch. Motiváciou môže byť túžba po moci a vidina extra zárobku…

To, že politické liberálne spektrum pomaly nominuje jedného človeka na všetky možné aj nemožné pozície a verejné volené funkcie je výsledkom toho, že politické strany z tohto spektra nemajú kádre, nemajú regionálne štruktúry, vlastne nemajú kým obsadiť všetky tie pozície. To je skutočný dôvod a to je skutočný stav tých „dokonalých“ liberálov, ktorí všade boli a všetko vedia najlepšie.

Koho voliť? Nemyslím si, že by som mala rozhodovať za občanov, koho majú alebo nemajú voliť. Každý by mal voliť podľa svojho najlepšieho svedomia a presvedčenia. Základom by malo byť racionálne uvažovanie. Zhodnotiť si vzdelanie, manažérske schopnosti, skúsenosti, vyhodnotiť doterajšie fakty. V prípade verejne známych osôb porovnať ich sľuby s realitou, byť kritickým ku každému kandidátovi, a hlavne pozorne identifikovať ich názorové a hodnotové ukotvenie. Vyberajte ľudí podľa skutkov, nie podľa sľubov. Kandidáti, ktorí sa idú učiť, tých dajte bokom, sme v hlbokej energetickej kríze a na pokraji ekonomického kolapsu, teda čas na učenie sa tu nie je ani priestor na pokusy omyly. Voľte politikov a kandidátov, ktorí sa hlásia k slovenskej národnej identite, ktorí sú vlastenci a ktorí chcú mať Slovensko zvrchované. Voľte takých, pre ktorých je na prvom mieste verejný záujem, blaho občanov a nie záujmy biznismenov, developerov či záujmových skupín v ich pozadí.

Verejne som nevyjadrila svoju podporu žiadnemu kandidátovi ani žiadnej strane. Ale takto by som Vás chcela vyzvať, aby ste volili hlavne PRONÁRODNE a PROSOCIÁLNE. Pretože jedine tak, dokážeme spoločne pomôcť nášmu Slovensku.

P.S.: Verím, že sa rozhodnete správne!

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.