Založ si blog

Keď propaganda prehluší realitu

Rusko eskaluje napätie, Rusko sa chystá zhodiť na Ukrajinu jadrovú bombu, Rusko samo na seba strieľa v Záporožskej jadrovej elektrárni, Putin je šialenec, ktorý chce spáliť planétu… Takýmito zaručenými správami je dennodenne doslova bombardovaná myseľ ľudí na „demokratickom“ Západe pomocou masmédií pod vplyvom vojnových štváčov a zakomplexovaných slaboduchých propagandistov. V našom masmediálnom priestore je tá štvavá propaganda možno ešte dominantnejšia ako na západ od nás, čo teda je patrične aj vidieť na niektorých našich spoluobčanoch, ktorí jej tak (po)slušne prepadli. Lenže v masmediálnom priestore sa potulujú aj mimoriadne dôležité správy, ktoré nedostanú tú „propaganda výbavu“ ako škandalózny titulok, emocionálny podtón či primetime alebo recenziu od „mienkotvornej“ osoby. Čo je škoda, pretože by sme hneď mali na Slovensku objektívnejší pohľad na svet a nie iba ten 3x prekrútený, zvrátene amerikanizovaný od strýka Sama.
Na dve takéto správy by som chcela v tomto príspevku poukázať, ktoré podľa môjho názoru mali byť informáciami č. 1 v daný deň a určite by si zaslúžili aj rozsiahlu politicko-spoločenskú diskusiu. Jednou z nich je správa o tom, že USA chcú urýchliť výmenu starších modelov jadrových zbraní za modernejšiu verziu, ktoré majú USA rozmiestnené v Európe a Turecku. Približne 100 amerických jadrových hlavíc sa nachádza na vojenských základniach NATO a USA v Taliansku, Holandsku, Nemecku, Belgicku a Turecku. Takýto agresívny krok zo strany USA určite situáciu vo svete nezlepší, ale jastrabom to nestačí, pretože sa pripravujú na rozmiestnenie až šiestich jadrových bombardérov B-52 v severnej Austrálii, čo je podľa expertov provokatívny krok zameraný priamo na Čínu.
Ďalší dôkaz o tom, kto je na svete jadrovou hrozbou č. 1, kto je ten agresor a kto nemá svoje jadrové zbrane len doma na vlastnom území. A len tak mimochodom, aby sa nezabudlo na ten „demokratický“ akt, kedy USA prvýkrát rozmiestnili svoje jadrové zbrane na cudzom území v podobe dvoch odpálených jadrových bômb nad japonskými mestami Hirošima a Nagasaki 6. a 9. augusta 1945. Dva bombové útoky zabili 129 000 až 226 000 ľudí, z ktorých väčšina boli civilisti a zostávajú tak jediným použitím jadrových zbraní v ozbrojenom konflikte.
Takže objektívne, kto je najväčšou hrozbou pre svetový mier a kto neustále ženie svet na prah jadrového konfliktu?! Každá akcia má reakciu – kto s tým provokovaním vlastne začal?!
P.S.: Naletieť ľúbivým rečiam o demokracii a láske je síce pekné, ale svet nie je ružový a ten americký už vôbec nie. Všetko je len tvrdý biznis a doláre. Hádam to už začínajú chápať mnohí Európania a začne to konečne chápať v súvislostiach aj tá poblúznená časť Slovákov!

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.