Založ si blog

Orbánov mokrý sen alebo. ..

Liberálne „ultras“ v Prezidentskom paláci a tiež na poste ministra zahraničných vecí, neborák Heger ako „najmocnejší“ muž vo vláde, ktorý bez súhlasu svojho straníckeho predsedu Matoviča, nie je schopný urobiť nič, kšeftár Kollár a „opozičná“ SaS. Toto je aktuálna politická reprezentácia Slovenska, ktorá náš národ a občanov SR zastupuje navonok aj dovnútra štátu. Ktorá je tak aj zodpovedná za zahraničnú politiku, zahraničné partnerstvá, spojenectvá a naše pozície v medzinárodných vzťahoch. Po príchode „slušných“ sme sa stali trójskym koňom V4 a pre našich vyšehradských partnerov sme sa stali nepodstatnými až nadbytočnými, pretože rozbíjame jednotu V4 a presadzujeme v nej bruselský dúhový diktát.

Keďže Orbán si nemusí chodiť pre noty ani do Bruselu a ani do Washingtonu, tak preto razí svoju vlastnú zahraničnú politiku. Či už vnímame toto jeho demonštratívne správanie a predvádzanie sa s historickou mapou Veľkého Uhorska, ktorého súčasťou boli aj územia dnešného Slovenska ako aroganciu, provokáciu alebo nevyrovnanie sa s historickými faktami, je nepodstatné. Veď u nás sú politické a spoločenské entity, ktoré bez akejkoľvek úcty k slovenskému národu, nemajú problém na štátne budovy vyvesiť ukrajinské či dúhové vlajky a ešte k tomu aj zvesiť tu našu slovenskú. Dôležité je, že takéto provokácie musia nevyhnutne vyústiť k národnému zjednoteniu, ktoré znova prinavráti vážnosť našej republike, jej samostatnosti a zvrchovanosti. To, či sa Orbánovi podarí obnoviť historické územie Veľkého Uhorska, nezáleží od neho, ale od nás, či to dovolíme…a možno sa len snaží zjednotiť náš národ, keď naše národné sily sa nevedia dohodnúť a egá predsedov sú dôležitejšie ako naša svojbytná budúcnosť.

P.S.: Každý vie, že Orbán je svojprávny líder, ktorý háji prioritne záujmy svojho štátu, vedia to na Východe, v EÚ a aj na Západe. Otázkou však ostáva či vedia aj to, kto je vlastne nesvojprávny slaboduchý Heger?!

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.