Založ si blog

Demokratická schizofrénia „liberálnych demokratov“

Hovorí sa, že kde končí zdravý rozum, tam začína vojenská logika. V skratke to znamená, že to, čo nám v bežnom živote príde doslova nelogické a proti zdravému rozumu, tak pri tvorbe vojenskej taktiky alebo stratégie to môže znamenať aj víťazstvo alebo prežitie. Ako môžeme dnes vidieť v prostredí slovenskej politiky, tak odvolaná vláda a jej koaliční pročkoposlanci, pritakávači a iní prorežimoví parlamentní „experti“ sa tiež snažia za každú cenu prežiť, resp. udržať sa pri moci a na poslaneckých stoličkách aj napriek tomu, že prevažná väčšina občanov ich tam už viac NECHCE. Niektoré ich, doslova nelogické kroky sa môžu javiť práve ako vyššie spomenutá vojenská logika, pretože to, čo robia, je proti zdravému rozumu. Narážam na možnosť predčasných volieb, ktoré dnes už môže vyvolať parlament svojim rozhodnutím (formou uznesenia). Donedávna to ešte bolo podľa týchto liberálnych „demokratov“ porušovanie základných ľudských práv a slobôd zvolených poslancov, ale to už dnes neplatí, pretože termín predčasných volieb vyvolaných parlamentom už poznáme. Teoreticky si stanovený termín ešte môže tento „demokratický“ režim zmeniť, ale to uvidíme o pár mesiacov. Treba mať na pamäti, že klamali, neustále klamú a klamať neprestanú! Dokonca aj Ústavný súd SR vo svojom náleze konštatoval, že byť poslancom celé 4 roky nie je základné ľudské právo.

Čo to je za demokratickú schizofréniu?! 2 roky boli predčasné voľby podľa liberálnych „demokratov“ vraj protiústavné a v rozpore so základnými ľudskými právami a slobodami, dnes už sú schválené a potvrdené ústavným zákonom.

Dnes to už nie je podľa „liberálnych demokratov“ porušovanie základných ľudských práv a slobôd?! Očividne nie, a tým pádom to nikdy ani nebolo, pretože naše zákony nemôžu byť v rozpore so základnými ľudskými právami a slobodami a ani byť nemohli.

Je to vojenská logika alebo je to len nejaká demokratická schizofrénia?! To druhé je správne. Pretože týmto sa sami usvedčili z toho, že občanov klamali, ohýbali ústavu ako tenký plech a vymýšľali si alibistický výklad základných ľudských práv a slobôd len kvôli tomu, aby sa mohli „zákonne“ držať pri moci tými svojimi „liberálnymi“ pazúrmi. Pretože logicky, keby to bolo v rozpore so základnými ľudskými právami a slobodami, tak nikdy by nemohol byť prijatý ústavný zákon, ktorý by tento proces vyvolania predčasných volieb umožnil, nakoľko by tým prišlo k porušeniu základných ľudských práv a slobôd. Lenže takáto legislatívna úprava dnes už je súčasťou ústavy a tým pádom je už všetko jasné! Sami sa usvedčili z podvodu na občanoch v snahe oddialiť predčasné voľby!

Referendum, ktoré sa konalo, bolo o možnosti predčasných volieb vyvolaných parlamentom alebo vôľou väčšiny občanov. Mohlo byť a aj bolo, vyhlásila ho Čaputová. Lenže v druhom oddiele Ústavy SR, Čl. 93, bod 3 je uvedené: „Predmetom referenda nemôžu byť základné práva a slobody, dane, odvody a štátny rozpočet.“ Referendum prebehlo. Referendové otázky boli predtým odobrené Ústavným súdom SR a referendum bolo vyhlásene prezidentkou SR. A toto sú FAKTY!!

P.S.: Ak by tvrdenie liberálnych „demokratov“, že byť poslancom NR SR 4 roky, spadá do základných ľudských práv a slobôd, bolo správne, tak logicky by sa nemohlo konať referendum, ktorého predmetom by boli práve základné ľudské práva a slobody. Lenže realita je taká, že referendum bolo a aj keď bolo neúspešné, tak parlamentom bola prijatá obdobná novela ústavného zákona! Čím sa potvrdila tá demokratická schizofrénia, ktorá bola len účelové klamstvo, ohýbanie Ústavy SR a vykonštruovaný výklad základných ľudských práv a slobôd, len aby marili a odďaľovali predčasné voľby!!

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.