Založ si blog

Bárdy z Aktualít ako etalón vlastenectva a morálky

Opäť som sa dostala do hľadáčika liberálnych ultras zo známeho propagandistického portálu Aktuality, ktorému šéfuje istý „novinár“ Bárdy, ktorý zjavne žije v presvedčení, že len ten jeho názor a pohľad na svet je jediný správny, spravodlivý a objektívny, resp. vychádzajúci z nespochybniteľných faktov a filozofickej excelentnosti a že všetci, ktorí s ním nesúhlasíme, sme zlo, mafia, fašisti, nacisti, dezoláti, odpad spoločnosti, ohrozenie slobody, demokracie a samostatnosti SR. Svoje novinárske kvality tento pán šéfredaktor demonštroval aj v jeho poslednom novinárskom veľdiele, ktoré je len neobjektívna, zatrpknutá znôška nezmyslov, ktorou sa snaží navodiť dojem falošného vlastenectva dávaného až do roviny vlastizrady aplikovaného na politikov ako Fico, Slota, Blaha, Danko, Kotleba, Uhrík, Mazurek a Vorobelová, teda ja.

Bárdy vo svojom komentári s titulkom “Vlastenectvo na slovenský spôsob” v zjavnej snahe zdiskreditovať nielen moju národnú identitu, pronárodnú orientáciu a názorové ukotvenie uviedol nasledovné: „Keď sme sa dotkli vlastenectva a vlastizrady, napríklad poslankyňa Slavěna Vorobelová, ktorá kandidovala za ĽSNS, tvrdila o sebe v relácii Na rovinu, že je národne orientovaná, ale, ak by Rusko napadlo aj Slovensko, vzdala by sa mu bez boja.“

Táto Bárdyho „odborná“ analýza mojich tvrdení z relácie Na rovinu, kde ma konfrontoval obdobný „expert-novinár“ ako Bárdy, istý pán Hanák, je úplne vytrhnutá z kontextu. V zjavnej snahe o diskreditáciu mojej osoby sa Bárdy snaží navodiť u čitateľov dojem, že národná orientácia je podmienená túžbou zomrieť v boji za štát proti jadrovej superveľmoci. Moje slová vytrhol z kontextu takým spôsobom, že opomenul podstatu veci. Konkrétne to, že na otázku či by som ja osobne, teda konkrétne ako fyzická osoba, išla bojovať so zbraňou v ruke proti nepriateľovi, ktorý vojensky napadol náš štát a zabíjala, som odpovedala, že by som určite nešla so zbraňou v ruke, pretože som v prvom rade žena, nedokázala by som určite zabiť ľudskú bytosť, živého človeka, radšej by som sa vzdala ako by som mala zomrieť pre záujmy nadnárodných zbrojárskych spoločností a geopolitické záujmy iných štátov. A to platí aj dnes.

Ak pre Bárdyho a jemu podobných extrémistov je prejavom vlastenectva a národnej identity ochota zomrieť, tak nechápem, prečo títo kecálkovia a pisálkovia ešte nie sú v zákopoch na Ukrajine a nezobrali so sebou aj všetkých ostatných bojachtivých, avšak viac-menej bojaneschopných liberálnych ultras. Ale ich hrdinstvo je zjavne obmedzené iba na posielanie žien na front.

Ja som vždy volala po mierových riešeniach, nikdy som netúžila a ani netúžim po vojne a krviprelievaní, pretože vo vojne vždy trpia hlavne nevinní. Nikdy by som nikoho neposielala na smrť a ani do boja len kvôli tomu, že nejaká Čaputová, Heger a Naď provokujú Ruskú federáciu a proti vôli prevažnej väčšiny obyvateľstva nás vťahujú do vojny, ktorá nie je našou. Je úplne absurdné, aby ľudia typu Bárdy spochybňovali niekoho hodnotové ukotvenie ako je národná identita a vlastenectvo bez toho, aby sa v prvom rade pozreli sami na seba a svoje hodnotové nastavenie.

P.S.: Na základe vyjadrení Bárdyho sa čudujem, prečo ešte Aktuality nechrlia články o tom, ako treba všetky Ukrajinky, ktoré k nám ušli pred vojnou, zbaliť a poslať domov na Ukrajinu, aby ich mohli naverbovať a poslať proti ruskému delostrelectvu. A tiež sa čudujem, prečo si ešte doposiaľ nevytvorili špeciálnu „elitnú“ jednotku zloženú z takých kecálkov a pisálkov ako je Bárdy, Hanák a ďalších vojnových štváčov ako Čaputová, Heger a Naď a nešli nám „vzorom“ a namiesto toho, aby bránili záujmy USA a NATO vo východnej Ukrajine, sa tu rozplývajú nad tým, ako si JA dovoľujem nechcieť zomrieť pre ich obmedzenosť a tuposť. Ak sú teda tá Ukrajina (všetci tí, ktorí si pokrytecky dali do profilov modrožltú vlajku a oháňajú sa heslom “my sme Ukrajina”), odporúčam požiadať excelenciu o výnimku a s banderovským heslom Sláva Ukrajine odchod chrániť tu našu falošnú liberálnu “demokraciu” na ukrajinskom fronte rovno v prvej línii!

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier