Založ si blog

Naďov a Hegerov „geniálny“ nápad

Eskaláciou konfliktu na Ukrajine Slovensko naozaj nič nezíska‼️

Hegerova vláda bola parlamentom odvolaná pred 2 mesiacmi a ako sa hovorí, mali by už len kúriť a svietiť. Lenže oni sa aj naďalej správajú, akoby mali plnú legitimitu vládnuť, a to je dôvod, prečo som podporila iniciatívu strany SMER-SD na prijatie uznesenia NR SR, aby títo americkí služobníci na čele s Čaputovou, Hegerom a Naďom nemohli darovať slovenské stíhačky Zelenskému! A najlepšie by bolo, keby nemohli už nič darovať, okrem humanitárnej pomoci.

Nemôžeme dopustiť, aby bolo Slovensko týmito nepríčetnými lokajmi vojnových štváčov spoza Atlantiku vtiahnuté do konfliktu medzi Ukrajinou a Ruskom. Nie je to naša vojna a my nie sme stranou konfliktu!!

Obracať sa v takomto prípade na ústavných právnikov, aby zhodnotili ústavnosť prípadného darovania našich MIGOV, je úplne scestné a je proti záujmom slovenského národa. Pretože, samotná ústavnosť takéhoto aktu agresie voči RF nás pred vtiahnutím do vojny nijako neuchráni. Ruským raketám totiž naša ústava neodolá a pochybujem, že by sa velenie ozbrojených síl RF zaoberalo tým, že my sme MIGY poslali v súlade s našou ústavou. K tomuto Naďovmu a Hegerovmu „geniálnemu“ nápadu treba pristupovať výlučne z pohľadu vojenskej logiky a treba mať na zreteli hlavne to, akú reakciu tento akt agresie môže vyvolať.

Jedine zdržanlivosť a hľadanie mierových riešení dokážu zabrániť tomu, aby sme sa ako štát nechali vtiahnuť do tohto konfliktu, ktorý sa zjavne snažia USA rozdúchať a rozšíriť aj na naše územie. Ak Američania potrebujú napínať svaly na Putina, tak nech napínajú tie svoje a keď chcú kyjevský režim vyzbrojiť flotilou stíhačiek, tak nech im dajú tie svoje. Ale oni sú si určite vedomí konzekvencií takýchto krokov, preto sa toho zdráhajú a snažia sa to radšej urobiť tzv. cudzími rukami, v tomto prípade tými našimi, slovenskými.

P.S.: Je proti zdravému rozumu, aby sme sa my, ako bezbranný štátik v srdci Európy, snažili prilievať olej do ohňa, keď si to netrúfajú ani jadrové mocnosti ako USA či Francúzsko, alebo Veľká Británia. Už len toto konanie USA cez svojich slovenských služobníkov je znakom toho, že ich pomocou v prípade zatiahnutia Slovenska do vojny proti Rusku si nemôžeme byť istí, pretože, ak sa dáme do pozície agresora-provokatéra, tak kolektívna obrana vyplývajúca zo zmlúv NATO sa na nás podľa všetkého vzťahovať nebude.

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.